Fațada termoactivă: o revoluție în domeniul imobiliar

Imobiliarele evoluează în fiecare zi, ținând pasul cu societatea. Nevoile clienților s-au schimbat, iar în toate sectoarele ne îndreptăm spre conceptul de case ecologice. Punctele forte ale opțiunii pentru aceste alternative de impact redus asupra mediului sunt diferite.
Astăzi am decis să introducem o noutate foarte populară pe piața imobiliară și care ar putea face parte din ideea „visului imobiliar” pentru toți cumpărătorii cu suflet verde.
Vorbim despre fațada termoactivă.

La ce te astepti?
Fațada termo-activă este un instrument care permite reducerea considerabilă a cheltuielilor aferente cazanului.
Dar cum funcționează? Tehnologia legată de fațada termo-activă este foarte simplă. Pereții structurilor sunt făcuți capabili să acumuleze energie (caldă și rece) într-un mod total natural. Un patent integral italian, dezvoltat de Studio DBM.

Materialele utilizate pentru realizarea acestui sistem inovator sunt diverse. În primul rând, inima este alcătuită dintr-un ipsos special, numit „termointonaco”. Acesta din urmă menține temperatura la un nivel constant. De obicei vorbim despre o gamă cuprinsă între 25 și 30 de grade Celsius. Avantajele menținerii temperaturii sunt strâns legate de dispersia căldurii: redus în mod decisiv!

Întregul sistem este structurat cu o bobină de conducte, în interiorul căreia curge apa (cald sau rece, în funcție de necesități). Totul acoperă clădirea și este înconjurat de un material izolant. O adevărată centrală termică conectată pe lângă o a doua (de data aceasta alimentată de energie solară).
Evident, acestea sunt soluții inovatoare, care se potrivesc bine structurilor care nu se bucură de materiale noi și design modern.

Întrebarea apare apoi spontan. Unde poate fi aplicat acest sistem? Această tehnologie poate fi adoptată pe toate structurile, atât timp cât au pereți de beton. Este aplicabil (dar nu este recomandat) structurilor din cărămidă sau fațadelor istorice. Riscul ar fi să strice structura estetică.

Dar costurile? Ar trebui instalat un sistem similar? Ei bine, cheltuiala inițială nu este în mod evident atât de minimă. Aproximativ 60 de euro sunt considerați pe metru pătrat (minim). La acestea trebuie adăugate cheltuielile legate de sistemul solar care necesită o estimare ad-hoc. Evident, dacă aveți deja acest sistem, această cheltuială va fi eliminată.
Avantajul este și în ceea ce privește rentabilitatea economică a investițiilor, pe lângă protecția mediului. Timpurile, de fapt, în comparație cu acoperișurile tradiționale, sunt reduse la jumătate. De fapt, timp de 13 ani este posibil să ajungă la 6 ani.

Ce să spun, acest val revoluționar în lumea imobilelor ecologice ar putea include și casele tale. De ce să nu încercați? O soluție de acest gen ar putea fi cu adevărat pentru tine! Pentru sfaturi și știri suplimentare, vă invităm să urmați întotdeauna blogul nostru. Veți fi mereu la curent cu cele mai noi știri de pe piața imobiliară mondială!

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB