Imobiliare și oraș inteligent: căsătorie perfectă

Un imperativ recurent în viața noastră de zi cu zi este cel legat de necesitatea de a face totul „inteligent”. Căutăm mereu ceva inteligent, pentru a putea ajuta pe oricine la orice nivel.
Chiar și în contextul în care trăim, simțim nevoia să accelerăm și să respectăm anumiți parametri sustenabili. Fenomenul Greta Thunberg este foarte popular, revenind în cultura noastră. Ei bine, astăzi vom vorbi despre modul în care conceptul de oraș inteligent este legat de complotul dublu cu cel al pieței imobiliare.

Dar să începem cu conceptul principal: oraș inteligent. Ce înseamnă?
Definiția stabilită de comisia europeană a orașului inteligent este următoarea:
este un set de strategii de planificare urbană care vizează optimizarea și inovarea serviciilor publice, astfel încât să coreleze infrastructurile fizice ale orașelor „cu capitalul uman, intelectual și social al celor care locuiesc acolo.
Pentru a simplifica conceptul, putem spune că este un proiect ambițios de reamenajare rezidențială, orientat spre îmbunătățirea condițiilor indivizilor cu acțiuni durabile.

De aici, este ușor de înțeles relevanța în acest domeniu al sectorului imobiliar. Și au existat mai multe proiecte promovate atât de comunitățile supranaționale, cât și de țările individuale, care au drept scop întărirea acestei legături.
Luați în considerare peninsula italiană. În 2015 a fost inaugurată o adevărată afacere cu un singur obiectiv: reamenajarea caselor istorice existente cu noi tehnologii și a le face mai accesibile.

 Scopul este nu numai de a crea noi volume, ci de a le înlocui pe cele care există deja pe piață în ceea ce privește oportunitățile pentru noii cumpărători. Siguranța, calitatea și respectarea nevoilor cetățenilor. Acestea sunt pilonii pe care se bazează noile politici bazate pe construcția de clădiri noi.

Dar cât de mult afectează această schimbare pe piață? Foarte mult, având în vedere că există puține realități care nu au aderat la acest proiect atât de provocator, dar și plin de oportunități.
De fapt, casele inteligente și, prin urmare, orașele inteligente garantează o îmbunătățire radicală a calității vieții și a locuințelor, fără a afecta patrimoniul artistic, cultural și peisagistic.

Una dintre temerile principale, de fapt, atunci când sunt adoptate aceste proiecte, este tocmai aceea de a distruge moștenirea culturală sau frumusețile locale. Ei bine, atenția către durabilitate este cheia care permite acestor planuri de reamenajare să acționeze într-o seninătate totală.
Paradoxul pozitiv al orașelor inteligente este, prin urmare, să fie bogat în valori adăugate, dar și accesibil și convenabil. Știați, de fapt, că un cetățean al unui oraș inteligent „suferă” un cost de viață semnificativ mai mic în comparație cu o realitate „standard”?

Acest lucru face, de asemenea, posibil să accelereze procesul de revoluție inteligentă. Să ne gândim la Brazilia. În câțiva ani, se vorbește despre o creștere de 40.000 de locuitori într-un oraș convertit în starea de spirit inteligentă. O figură exorbitantă, care îmbogățește bine și reflectă.

Ce să spun, se dorește ca combinația dintre imobiliare - oraș inteligent să poată îndura în timp și să devină o necesitate pentru toate realitățile urbane.

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB