Imobiliar și incertitudine politică: acest lucru se întâmplă în Europa

În fiecare an, există mai multe rapoarte despre piața imobiliară europeană. Conform celor mai recente descoperiri, se pare însă că această perioadă nu este deosebit de prosperă pentru Europa și că un val de nesiguranță și incertitudine în rândul investitorilor a crescut.
Deși unele țări precum Italia sunt capabile să mențină tendințe de vânzări destul de ridicate, în general climatul politic și relațiile internaționale dintre diferitele țări par a fi punctele slabe care, cu trecerea timpului, au pus diverse tensiuni „economie.
Dar care au fost principalele cauze ale acestei blocade?

Împreună cu instabilitatea politică generală, creșterea ratelor dobânzilor a fost de asemenea un factor decisiv pentru investitori în procesul de alegere a locului și a tipului de proprietate. Pesimismul răspândit a fost resimțit mai ales în țările în care există în prezent un climat geopolitic încurajator.
Între lista aproape interminabilă identificăm, fără îndoială, Anglia, care, ca victimă a Brexit, a văzut fiecare punct de profit, mai ales în cărămida engleză.
Un alt element care a adus probleme în acest sector a fost prezența unui imens capital străin, în special a celor din Asia, care au redus considerabil alegerea pe piață a diferitelor proprietăți. Printre națiunile care par străine de această componentă critică, identificăm primul loc Portugalia, condusă de Lisabona, care a câștigat inima investitorilor datorită stabilității politice pe care o bucură și calității excelente a vieții.

 Urmează orașele Berlin, Dublin, Frankfurt și Madrid, care, pentru a se proteja de acest boom de neîncredere generală în caramida europeană, au aplicat strategia care vizează creșterea prețurilor la proprietăți, în special pe piața rezidențială de lux (+ 6%).
Creșterea care așteaptă Europa pare a fi mai slabă în comparație cu anul trecut, încununată de o piață a imobiliară înfloritoare și, mai ales, de schimbări constante. Timpurile de vânzări sunt, de asemenea, în creștere față de anii precedenți. O casă rămâne pe piață mai mult de 140 de zile în orașe mari, în timp ce 160 de zile este numărul care caracterizează orașele mai mici.
În general, este bine cunoscut faptul că atunci când examinăm variabilele care influențează factorii care caracterizează piața imobiliară, cu siguranță nu putem neglija anumite elemente. Dintre acestea este necesar să menționăm nivelul de modernizare a clădirilor.

În ultimii ani, multe clădiri au fost modificate și renovate. În special, nevoile investitorilor s-au schimbat și în prezent optează pentru locuințe mai mici, dar inteligente și verzi. Dar aceste prerogative, precum și implicarea unei creșteri a costurilor legate de achiziționarea propriilor clădiri, au nevoie de timp pentru a fi aplicate.
 Și dacă Tigrul de Est nu pare să-și înceteze drumul către inovare, în acest caz nu se poate spune același lucru pe continentul european, cu siguranță mai în vârstă și mai înclinat în istorie și cu un patrimoniu cultural istoric care trebuie protejat. Se speră că istoria, cultura și necesitatea de a proteja tradiția nu sunt o povară prea grea pentru a nu permite Europei să progreseze pe piața imobiliară.

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB