GST vechi sau reformă nouă? Ce se întâmplă pe piața imobiliară din India

31 martie 2019 poate părea o dată ca multe altele, aproape nesemnificativă. Dar dacă vom include această zi în contextul pieței imobiliare indiene, vom înțelege că, în schimb, aceasta reprezintă o adevărată răscruce. Pentru clădirile rezidențiale care nu au fost finalizate, până la această dată va fi obligatoriu să alegeți între vechiul GST (taxa de serviciu) și noul regim, cu o rată mai mică, dar fără credit fiscal. Acest plan a produs un efect cu adevărat neașteptat și surprinzător: o mai mare flexibilitate pe piața imobiliară.

Chiar sectorul industrial a salutat această opțiune, pe care trebuie să ne reamintim că trebuie să fie exercitată într-un termen stabilit a priori și, în lipsa unor rezultate pozitive în ceea ce privește finalizarea proiectului, se vor aplica noi tarife.
Această îmbunătățire cauzată de posibilitatea de a alege între două soluții diferite este, fără îndoială, garantată, pe termen mediu și lung, prin eliminarea imediată a diferitelor probleme operaționale printr-o analiză a priori imediat.

În mod specific, dezvoltatorii imobiliari care optează pentru noile rate ale GST vor fi obligați să-și inverseze proporțional creditul primit. În plus, conform celor observate de economiști, reducerea acestei rate va stimula încrederea clienților prin crearea unei relații strânse de loialitate între cerere și ofertă, declanșând în mod evident o reacție în lanț care se va încheia cu creșterea vânzărilor. Ce se întâmplă dacă prețurile ar trebui să crească în schimb? Din nou, guvernul indian pare a fi deosebit de optimist. Dacă, de fapt, ar trebui să apară o situație similară, datorită noii structuri fiscale, Autoritatea Națională Anti-Profit se va angaja să examineze această problemă.

Alții consideră că această soluție nu ar putea ajuta sectorul, deoarece, în timp ce în cadrul mai multor proiecte aflate în curs de desfășurare sa prevăzut o plată unică și continuă pentru impozite la ratele anilor anteriori, la un nivel practic această decizie s-ar putea dovedi iluzorie, da, mult mai atractive, mai mici decât cele anterioare, ar muta și converti proiectele existente, făcând o pierdere substanțială de capital în sectorul construcțiilor.

Cum arată viitorul această țară?

Fără îndoială, India a crescut foarte mult în toate privințele în ultimii ani. La nivel economic, politic și social. Nevoia de a se deschide la dinamica internațională a fost, fără îndoială, cheia pentru Volta, care a permis acestei țări să se redreseze și să se răscumpere după atâția ani de criză. Ajutorul substanțial a fost acordat de investitorii străini care, văzând un teren fertil în care puteau să aloce proiecte imobiliare, au decis să devină o parte activă a economiei indiene, generând o creștere considerabilă a PIB-ului național.

Costul redus al forței de muncă și, în general, al vieții în acest stat atrage atenția mai presus de toți occidentalii, care în ultimii ani nu și-au pierdut timpul creând birouri de satelit în această Națiune.
Se pare că este un an luminos pentru India, așa că trebuie doar să-i dăm un noroc mare!

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB