Piața imobiliară din Italia: în creștere sau în scădere?

2017 nu a fost un an casual, mai ales pentru Italia și în special pentru piața imobiliară. În această perioadă, de fapt, întreaga economie a fost o victimă a crizei globale, dar un sector, al nostru, a atins cel mai înalt nivel.

Transparența și viteza economică oferită de prezența numeroșilor investitori, în special din străinătate, au sporit, în general, întregul sistem italian, dându-i acestuia un caracter optimist.

Din nefericire, în anul următor sa înregistrat un regres, datorită numeroșilor factori care încă nu par să fi abandonat total peninsula italiană.
De fapt, în 2018 tranzacțiile imobiliare au scăzut cu aproximativ 22%, o lovitură mică în comparație cu situația generală din Uniunea Europeană.

De ce a călătorit întotdeauna, așadar, Italia în permanență împotriva statului actual?
Să analizăm împreună situația.

Putem identifica în principal două elemente de importanță fundamentală. Primul este dat de incertitudinea politică, care încă persistă în boot și a dus la o creștere exponențială a nivelului răspândirii la exponențiali, pe lângă încetinirea progresivă a posibilității de acces la numeroase împrumuturi.

  Acest ultim element nu trebuie subestimat, având în vedere că piața imobiliară italiană este strâns legată și legată de împrumuturile bancare, iar creșterea volatilității acelorași piețe a avut o pondere importantă. Din păcate, majoritatea investitorilor străini au decis să opteze pentru alte locații.

Cel de-al doilea factor care a pus sistemul economic și imobiliar italian în dificultate, chiar dacă într-un mod mult mai mic, a fost lipsa de materie primă, cu alte cuvinte a bunurilor imobile. În termeni generali, anul 2018 nu a fost un an cu totul negativ, însă piața sa concentrat numai asupra anumitor centre, în detrimentul altora. Milano a fost capitala imobiliară, urmată de Roma. Segmente stabile, dar orientate spre o tipologie exactă a realității: cele urbane.

Ce se așteaptă pentru anul 2019?

Incertitudinea și fragmentarea sunt două caracteristici care nu par să vrea să părăsească Italia, dar există, de asemenea, motive valide pentru a fi sperante. Sectoarele cheie care vor contribui la creșterea pieței imobiliare sunt logistica și comerțul cu amănuntul.

2019 a fost inaugurat fără multe așteptări, cu teama că ar putea să apară o fază de stagnare și apoi o regresie. Speranța îi este încredințată capitalelor străine că, din cauza iubitorilor culturii italiene și a coexistenței multiplelor realități variate și unice, vor continua să pătrundă în "Bella Italia".

 Se speră, în plus, că sistemul va putea să crească din nou grație raționalizării unui sistem bancar prea asfixiat și care afectează toate sectoarele economice.

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB