Piața imobiliară din Oman: renașterea

Economia câștigătoare a unei țări este setul de numeroase sectoare care generează valoare între ele, astfel încât această țară să fie superioară în ceea ce privește productivitatea în comparație cu altele. În special, se întâmplă adesea că este un sector care conduce alții. Protagonistul unui "val de optimism din punct de vedere economic și financiar este statul Oman.

 Acesta este anul renașterii nu numai din punctul de vedere al productivității, ci mai ales în ceea ce privește numărul contractelor de vânzare încheiate pe piața imobiliară. După efectul legat de creșterea prețului petrolului, care a introdus o bogăție considerabilă în țară, în paralel au fost create oportunități foarte interesante, care, la rândul lor, au crescut numărul de cumpărători de bunuri imobiliare. Tinerii și adulții s-au turnat aici, într-o stare unică de acest gen, care a înregistrat o creștere puternică a ratelor de ocupare a forței de muncă și, în general, a ratelor demografice.

PIB, la rândul său, a crescut cu 10% față de sfârșitul anului 2018, datorită producției puternice și continue de gaze naturale în domeniul Khazzan.
Deși cererea este încă moderată în ceea ce privește căutarea de cazare, este în general posibil să se identifice diferite activități care facilitează și încurajează stipularea contractelor de cumpărare rezidențiale. Stabilitatea prețurilor la proprietăți a încurajat, fără îndoială, investitorii care au decis să-și converge resursele într-o piață foarte fragmentată.

În ultimele 12 luni, toate submarketurile rezidențiale au menținut un nivel rezonabil de aderare la cerere, aducând marea majoritate a cumpărătorilor în capitala Omanului, chiar dispuși să plătească sume astronomice pentru a lua o proprietate în acest teren primitor.

Cele mai căutate posturi rezidențiale sunt cele prezente în cele mai active locații din toate punctele de vedere. Celelalte orașe, pe de altă parte, au înregistrat scăderi, dar numai pentru segmentul de lux. Pentru ceilalți, de fapt, deținătorii portofoliului sunt întotdeauna și numai tinerii Mileniali, care, în ciuda faptului că nu au dotări financiare deosebite, reușesc încă să investească.

 Chiriile devin tot mai puțin interesante, în timp ce captarea pieței imobiliare din Oman este tocmai contractul de cumpărare pentru o proprietate.

De asemenea, au fost introduse noi reglementări care pot simplifica și încuraja piața imobiliară, prin achiziționarea de bunuri imobile prin introducerea de capital străin în țară.
Dinamica actuală a pieței este mai mult decât pozitivă și probabil, conform rezultatelor principalelor institute economice-imobiliare, sectorul va continua să crească atât din punct de vedere al varietății, cât și din punct de vedere cantitativ.

Se speră că această națiune poate continua să urmeze această cale, inițial torturată, dar potențial plină de mari oportunități atât pentru țara în sine, cât și pentru cumpărătorii care decid să devină o parte activă a acestui mare proces de modernizare a sectorului.

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB