Luxul real în domeniul imobiliar are două nume: Berlin și Frankfurt!

În prezent, este un fapt: când vine vorba de o concurență reală, în toate domeniile, nu mai sunt statele individuale care sunt protagonistele provocărilor, ci marile orașe. Acestea din urmă au un singur obiectiv: îmbunătățirea până la posibilitatea de a canaliza clienții potențiali, schimbând curba cererii în raport cu alți concurenți. Fie că este vorba despre investiții care vizează îmbunătățirea infrastructurii, calitatea vieții sau crearea de noi oportunități, scopul este simplu: să apară.

Un element care accentuează și mai mult modul în care o metropolă se schimbă și evoluează într-un mod pozitiv, este dată de creșterea prețurilor pe piața imobiliară. Tendințial, acest fenomen este un semn de mare interes din partea investitorilor într-o ofertă locală modelată tot mai mult pe nevoile lor.

Printre cei mai buni reprezentanți ai acestui fenomen, în Europa, se disting două orașe: Berlin și Frankfurt. Reginele „„ germane ”au văzut că prețurile imobiliarelor au crescut cu 12% în segmentul de lux. Ceea ce surprinde este publicul țintă. De fapt, piața de lux este, de obicei, una dintre puținele care rămâne stabilă în ceea ce privește prețurile, având în vedere că este un sector atât de selectiv (întrucât este total detașat de celelalte game de prețuri) încât, a priori, nu simte niciodată perioade critice. .

Prin urmare, nevoia de a apărea odată cu creșterea prețurilor atribuite proprietăților de lux provine din cererea evidentă, din ce în ce mai urgentă, pentru a putea corespunde o proprietate cu un capital p, investind resurse financiare care nu sunt atât de mici!

Ultimele cercetări pe această temă au fost realizate la scară globală. Berlinul reprezintă cel mai mare detașament (din punct de vedere al prețurilor) comparativ cu toate celelalte orașe din clasament, cu o creștere anuală de 13%. O situație similară, deși într-un ritm mai lent, este cea prezentă la Frankfurt, unde prețurile caselor istorice (cele mai căutate pe motoarele de căutare imobiliare), au crescut cu 9% față de anul trecut și cu 15% față de 2017.

La scară europeană, tendința prețurilor (întotdeauna pozitivă) este susținută și de alte realități celebre, atât în lumea imobiliară, cât și din punct de vedere istoric-cultural.

Edinburgh crește cu 4,5 puncte procentuale mai mult decât în 2018; apoi găsim Geneva cu +6, Madrid, în medie, cu majoritatea națiunilor europene se apără cu 5 puncte procentuale, în același mod ca elegantul Paris.
În ultimele locuri (cel mai recent este să spunem), Zurich (+4) și, dulcis in fundo, apare capitala modei: Milano.

Pe frontul asiatic, pe de altă parte, performanțele sunt mai rapide, din punct de vedere al modificărilor față de anii precedenți, dar nu atât de excepționale în ceea ce privește rezultatele obținute.
Beijing și Guangzhou, cu o creștere de 4,5, respectiv 2,7%, au înregistrat o consolidare a prețurilor în prima jumătate a anului curent.

Nu în ultimul rând este piața imobiliară din Singapore, care a cunoscut unele dintre cele mai importante oferte din zonă.

Ce să spun, se pare că chiar piața de lux începe să se schimbe, mereu pozitiv, desigur!

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB