Anul nou, obiective noi: piata imobiliara din Spania se desfasoara

2019 a fost inaugurat pe scară largă, atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere politic, în toate statele lumii. Ca întotdeauna, la accidentul de miezul nopții care marchează sfârșitul și în același timp începerea unei noi pagini care urmează să fie scrisă, faimoasele "intenții bune" ar trebui să decoleze.
Acest lucru nu este întotdeauna cazul, dar, doar în acest an, pare să fi fost în favoarea unei anumite țări care pare să fi păstrat obiectivele în 2018. Vorbim despre Spania! Randamentul obținut numai în prima parte a anului pe piața imobiliară a fost de 11,3%. O cifră care a depășit toate așteptările.
Acest rezultat depinde în principal de doi factori: venitul brut din chirii și câștigurile de capital. După colapsul care a marcat piața imobiliară spaniolă în 2012, care a lovit partea de jos cu un procent de -12%, situația sa transformat literalmente, ceea ce a condus Spania spre un drum roz.
Pentru a ajuta la acest boom în vânzări a fost, fără îndoială, nivelul scăzut al ratelor ipotecare, care a rămas limitat la 2%. O altă veste bună pentru investitorii care doresc să cumpere o proprietate în acest teren atît de cald și, cu aceste date, să fie și mai primitori.
Dar există oa treia noutate cu adevărat fantastică pentru potențialii cumpărători de cărămidă spaniolă. Prețurile pentru proprietăți rămân inferioare celor din urmă cu zece ani. Ceea ce înseamnă o contribuție mai mare a capitalului în această țară, viteza de circulație a economiei și, mai presus de toate, multe și multe investiții în sectorul imobiliar spaniol.
Deși economiștii nu sunt capabili să facă prognoze pe piața spaniolă pe termen mediu și lung, este recomandabil să profităm de această oportunitate pentru a face față, favorizând mai mult decât oricând pe cei interesați să cumpere proprietăți în Spania. În zece ani, Spania a învins toate principalele națiuni europene care, datorită crizei și nivelului înalt de competitivitate, au fost forțate să majoreze ratele dobânzilor, prețurile proprietăților în sine sau să limiteze avantajele pentru cumpărători, toate orientate spre asigurarea unei redresări economice rapide.
Cele mai semnificative creșteri ale prețurilor la proprietăți au fost înregistrate în Suedia (cu 78%), Luxemburg (53%), Germania (40%) și Regatul Unit din cauza Brexit (38%). Spania în schimb închide clasamentul cu un frumos -17%! Nu este surprinzător faptul că piața imobiliară spaniolă are, de asemenea, un randament mai mare decât multe alte orașe europene.
 În special, Barcelona are cel mai mare randament de închiriere în Europa, în timp ce Madrid și Valencia sunt plasate, respectiv, în al patrulea și al cincilea loc, cu aceleași rezultate din Roma și Amsterdam.
 Aceeași afacere imobiliare de cumpărare și vânzare este în creștere, cu peste 100.000 de proprietăți cumpărate de străini și 475.000 de către spaniolii înșiși.
Dar asta nu e tot.
 Chiar și economia, în general, face pași mari! Șomajul a scăzut la 15%, PIB-ul este unul dintre cele mai puternice și mai stabile din Europa, așteptările pentru anul 2019 depășind 3%!
Ce să spun, o adevărată revoluție imobiliară!

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB