Cea mai mare creștere a prețurilor în Europa: acesta este ceea ce se întâmplă cu caramida slovenă

În întreaga Europă, se pare că a avut loc un boom general în interesul pieței imobiliare. De când Mileniile au devenit o parte activă a acestui sistem, aproape toate națiunile continentului european au fost lovite de un "val pozitiv din punct de vedere economico-financiar.

Printre diversele sectoare care au fost incluse în această revoluție, un rol determinant a fost cel al imobilului. O națiune care a reușit să apară tocmai în acest domeniu, în ultima perioadă, a fost Slovenia. Cu independența obținută în 1991, Slovenia a aderat atât la Uniunea Europeană, cât și la NATO, manifestând o înclinație puternică spre piețele externe și în fiecare zonă.

De fapt, piața slovacă a cărămizilor a înregistrat o creștere exponențială a prețurilor locuințelor, cea mai rapidă din Europa. Creșterile puternice, în loc să descurajeze potențialii investitori, și-au sporit capacitatea de cumpărare, surprinzând și dezmințind tot felul de prognoze economice și sociale.

Indicele național al prețurilor locuințelor a crescut în termeni procentuali cu 15,5% deja în ultimul trimestru al anului trecut. În aceeași perioadă, țările vecine nu au depășit 4%. Mai exact, în capitala Ljubljana, indicele prețurilor pentru locuințe, dar și pentru apartamentele vechi, a crescut cu 9%, în timp ce în restul țării cu 10%.

Tranzacțiile au scăzut, însă gradul de segmentare a pieței imobiliare a crescut. Din ce în ce mai mulți investitori decid să-și reunească resursele în caramida slovenă.

Scăderea tranzacțiilor s-ar putea datora pur și simplu lipsei de aprovizionare, care se datora tocmai unei cereri puternice care atinge cele mai înalte niveluri istorice. Pentru a remedia această problemă, s-au alocat fonduri guvernamentale pentru a stimula în continuare piața imobiliară din Slovenia construcția (până în 2025) a 16.000 de unități de locuit.

Ratele dobânzilor sunt, de asemenea, scăzute și acest lucru garantează, așa cum este ușor de înțeles, că au încurajat tinerii investitori să umbrească opțiunea de a semna un contract de leasing, în avantajul unei fapte de vânzare.

De asemenea, trebuie amintit faptul că, din 2003, posibilitatea de a cumpăra proprietăți a fost deschisă străinilor, fără restricții pentru cetățenii UE.

Chiar și valoarea locuințelor aflate în construcție a crescut puternic, în medie cu 10%, datorită creșterii generale a Sloveniei. Economia este robustă și se deschide recent pe piața internațională. Chiar și perspectivele pentru următorii ani par mai mult decât optimiste: până în 2020 se așteaptă o creștere constantă la niveluri ridicate.

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB