Reforma imobiliară: ultimele știri din Germania

Parlamentul german a aplicat recent noi impozite pe proprietate. Această reformă oferă un nou model pentru calculul final care trebuie urmat pentru suma finală a totalului care trebuie plătit.

Această prevedere a fost adoptată cu o majoritate destul de mare de parlamentarii germani. Dar care sunt noile metode de calcul?

Impozitul va fi influențat de:
- Valoarea zonei în care se află proprietatea
- Chiria medie
- Valoarea cadastrală
- Tipul de proprietate

Toate acestea includ, evident, o marjă de autonomie din partea administrațiilor municipale. Autonomie care va apărea prin alegerea coeficientului de utilizat pentru calculul final.

Cu toate acestea, potrivit unei prime analize generale. o astfel de reformă nu va aduce (la început) o modificare substanțială a plății impozitului.
Ca și în multe țări europene și nu numai, chiar și în Germania, impozitul pe locuințe reprezintă unul dintre cele mai grele impozite. În mod automat, una dintre cele mai semnificative intrări pentru stat. Totalul calculat este de aproximativ 14 miliarde de euro anual.

Noua taxă, sau mai degrabă noua metodă de calcul, ar trebui să înceapă începând cu 2025.
Dar de ce Bundesrat a optat pentru această alegere?

Tradiția germană, din punct de vedere economic, nu este atât de recentă. Acesta este motivul pentru care multe principii de evaluare sunt deosebit de învechite.
Prin urmare, o altă demonstrație a modului în care, puterea germană, dorește cu orice preț să rămână la pas cu vremurile și să nu se întoarcă din niciun motiv.

Ministrul finanțelor, Olaf Scholz, pare a fi mai mult decât optimist în această privință. Calendarul pentru calcularea impozitului va fi, fără îndoială, redus. Un element care trebuie luat în calcul este, de asemenea, reprezentat de precizia mai mare atribuită calculului final al taxei în sine. De fapt, după ce s-au inserat noi parametri de evaluare, este evident cum aceștia pot beneficia de fapt definiția finală a sumei totale de plătit.

O diversificare care se va baza și pe tipul și valoarea zonei în care se află proprietatea.

Această alegere va influența probabil și viitorii cumpărători, care își vor alege casa într-un mod echilibrat, de asemenea, în virtutea acestor elemente.

Să ne amintim, de asemenea, că Germania face parte dintr-un grup de state în care foarte puține persoane cumpără o proprietate. Motiv pentru care, așa cum am anticipat, puțini vor vedea modificată structura plății impozitelor imobiliare.

Motivele acestei mentalități sunt în mare parte istorice. Mulți oameni și-au pierdut proprietatea în timpul celui de-al doilea război mondial și nu au avut șansa de a deveni cumpărători din nou.

O problemă istorică și culturală, care, evident, se revarsă și la nivel economic. Cum va evolua situația din Germania? Pentru a afla mai multe, vă invităm să urmați portalul nostru ca întotdeauna, pentru a nu rata o singură veste despre piața imobiliară mondială!

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB