Noi orizonturi pentru imobiliare în Ghana

De obicei, există o tendință, în imaginația colectivă, de a asocia națiunile africane cu sărăcia. În ciuda faptului că, în comparație cu realitățile occidentale, într-adevăr, continentul african este în orice caz înapoiat, în prezent, unele țări par să trăiască o nouă perioadă de aur. Protagonistul acestui nou val pozitiv și al articolului de astăzi este Ghana.
Dar să vedem cum și mai ales de ce!

De unde începe Ghana pentru prima dată? Acesta este un teren foarte special. În ultimii ani, după o lungă perioadă de impas, tendința economică a evoluat. Chiar și pe piața imobiliară. Într-adevăr, acest sector a reușit să ducă întreaga economie cu ea la o nouă fază: cea a creșterii. Acest rezultat a fost posibil datorită sprijinului a numeroase capitale străine și naționale.

Conform principalelor agenții naționale de raportare statistică, creșterea Ghanei, din punct de vedere economic (pe lângă imobiliare) face ca această stare să devină din ce în ce mai atractivă. Pare, de asemenea, una dintre cele mai interesante economii din toată Africa.
Mai presus de toate, capitala, Accra, este perfect poziționată. Un adevărat fulger pentru cei care se găsesc trecând pe acest continent (în zona de vest) atât pentru călătorii, dar mai ales pentru muncă.

Care sunt prognozele atât ale economiei, cât și ale imobilelor din Ghana?
Ca întotdeauna, este dificil să dai un răspuns clar și apropiat realității. În acest an, putem spune că, în ultimul trimestru, economia a avut o rată de creștere care s-a dublat față de anul precedent (în aceeași perioadă).

Se estimează că PIB-ul poate crește cu până la 8% mai mult în lunile următoare. Acesta este un factor care trebuie luat cu cleștele, având în vedere că reprezintă un element de evaluare nu numai cantitativ, ci și calitativ.

Întrebarea a influențat și continuă să influențeze imobiliare. Stabilitatea sa puternică este de fapt o bază excelentă atât pentru extremitatea înaltă (rar în criză), cât și pentru segmentul mai standardizat. Acest lucru este dator și numeroaselor lucrări de reamenajare, care au implicat în primul rând capitalul, apoi s-au extins în celelalte zone din jur. Majoritatea proprietăților cele mai solicitate se află în următoarele zone:

• Zona rezidențială a aeroportului
• cantonamentele
• Labone
• Ridge Roman
• Ridge
• Dealurile Aeroportului
• Burma Hills
• East Legon Hills
• Aeroportul de Est

Tipul de proprietate care este cel mai popular, este reprezentat de penthouse-uri, pentru segmentul de lux, de la casele terasate la cele normale. În ceea ce privește prețul mediu, pentru proprietățile high-end, acesta începe de la 85.000 USD, pentru a atinge niveluri maxime de 600.000 USD.

Dar care sunt riscurile unei investiții în Africa? Fără îndoială, principala atragere a investitorilor este slăbiciunea monedei, asociată cu o gestionare fiscală proastă de către guvern. Dependența activității economice de exportul de materii prime a blocat de ani buni creșterea în ceea ce privește know-how-ul altor sectoare. Dar acesta pare a fi momentul de cotitură pentru Ghana!

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB