Linia de metrou și piața imobiliară: ceea ce se întâmplă în Vietnam

Economia este un sector extrem de mare. Ar fi simplist să ne concentrăm exclusiv asupra unei părți a întregului sistem economic al unei companii.

Fie că este vorba despre un stat deosebit de dezvoltat sau în creștere, nu există nici o îndoială: fiecare sector este strâns legat de celelalte și influențează rezultatele. Prin urmare, putem spune că o analiză economică corectă a unui sector garantează o imagine globală a stării de bine a statului însuși. Un fenomen particular care caracterizează Vietnamul se naște din uniunea dintre două sectoare economice distincte: cea a inovării la nivelul clădirilor și cărămizilor.

 Operațiunile recente de accelerare a construcției primei linii de metrou din orașul Ho Chi Minh, oraș numit în cinstea tatălui fondator al Vietnamului Ho Chi Minh, au avut efecte pozitive asupra pieței imobiliare din Vietnam. După ani de stagnare care au în mod evident hibernare acestui sector, datorită îmbunătățirii infrastructurii menționate mai sus, prețurile clădirilor din jur par să crească din nou. Ce înseamnă acest lucru în termeni strict economici?

Creșterea prețului unei proprietăți derivă, de obicei, dintr-o creștere a termenilor calitativi ai valorii proprietății sau, în cazul în care situația socială era deosebit de stringentă, ar reprezenta o soluție probabilă împotriva unei politici guvernamentale prea deschise piețelor internaționale.

 Un fel de protecționism preventiv. Dar nu este cazul! Departamentul de planificare și arhitectură al acestui oraș a constatat că construcția de zgârie-nori, centre comerciale și zone rezidențiale a progresat mână în mână cu alte proiecte de infrastructură, garantând o îmbunătățire generală a orașului metropolitan în sine.
Principalul furnizor de servicii imobiliar vietnameze a prezis că prețurile terenurilor situate în termen de 10 minute de mers pe jos de stații de metrou ar putea crește prețurile acestora cu până la 20% mai mult în termen de o lună.
Aceeași populație a suferit o creștere exponențială, având în vedere că orașul și, în general, Vietnamul, datorită acestor politici orientate spre dezvoltare, au devenit din ce în ce mai aderente și mai competitive față de nevoile investitorilor străini.

În același timp, a fost declanșată o reacție în lanț, condusă de guvern, cu scopul de a crea noi proiecte imobiliare, menite să găzduiască și să țină cont de acest boom demografic care apare în ultima perioadă a acestei națiuni.
În termeni procentuali, numărul de produse imobiliare de-a lungul liniilor de metrou din Vietnam a crescut cu 10% mai mult decât în alte zone.
Comportamentul investitorilor sa schimbat: ne-am mutat de la căutarea contractelor de închiriere la afacerea care decurge dintr-o faptă de vânzare.

Ce să spunem, într-adevăr pare că anul acesta a început într-un mod mare pentru această țară care, de ani de zile, a fost supusă unor situații economico-sociale deosebit de dificile.
Prin urmare, sperăm că aceste date pot fi confirmate chiar și în următoarele luni!

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB