Prețurile locuințelor din Austria sunt nebunești: de aceea

În Austria, timp de aproximativ o lună, are loc un fenomen cu adevărat fără precedent. Prețurile locuințelor continuă să crească disproporționat și întreaga economie prezintă semne de redresare.
În ultimul trimestru al anului 2018, indicele prețurilor pentru bunurile imobiliare rezidențiale a atins, în special, 8 puncte procentuale mai mult decât 5 din anul precedent.
Cu toate acestea, la nivel național, în termeni reali, sa înregistrat o creștere de 2,88% încă din trimestrul trei al anului 2018.

Dar să vedem în detaliu unde și cum au crescut prețurile de anul trecut.

La Viena, capitala minunată, renumită pentru o economie înfloritoare, dar mai presus de toate, prețurile au crescut cu 6,54% (în termeni reali vorbim de 4%). În ultimul trimestru, indicele prețurilor la proprietăți rezidențiale pentru acest oraș a crescut cu 3%.

În restul națiunii, pe de altă parte, indicele prețurilor la proprietăți a crescut exponențial cu 9,7%, iar în al treilea trimestru, casele orașelor adiacente capitalei sau orașelor nemetropolite au înregistrat o creștere de 2,6%

Să analizăm acum schimbările care au afectat, din punct de vedere al prețurilor, diferitele tipuri de case.

În ceea ce privește locuințele noi, prețul, pe care îl auziți, a scăzut ușor cu -2 puncte procentuale, potrivit Statistic Austria
În cazul locuințelor existente, creșterea medie a prețurilor a fost de 5% în ultima parte a anului 2018 și a crescut în continuare cu 2,16%.

Pentru apartamente, pe de altă parte, prețul mediu a ajuns la 8%, întotdeauna în comparație cu perioada examinată.

Oferta se prăbușește în schimb, în ciuda cererii puternice. În primele trei trimestre ale anului trecut, numărul total de apartamente care a fost aprobat pentru construcții în această țară a ajuns la doar 54444 de unități, după ce s-au înregistrat niveluri mult mai ridicate în anii precedenți. Totalul, în ceea ce privește capitalul investit, a fost de 111 miliarde de euro, așa cum a fost înregistrat de Banca Centrală Europeană.

În general, economia austriacă a crescut cu 2,6% în 2018, cu o pauză remarcabilă din 2017. Prin analiza efectuată de Oesterreichische Nationalbank, economia ar trebui să se extindă cu 3%. De asemenea, ne amintim că o parte din avantajul care a dus la această extindere este absența restricțiilor asupra străinilor care decid să cumpere o proprietate în Austria.

Cu toate acestea, totuși, ne amintim că impozitul pe venitul din chirii este încă deosebit de ridicat și, în ceea ce privește nerezidenții, baza de impozitare a fiecărei persoane este mărită cu 8 000 de euro.
Este nevoie de aproximativ 32 de zile pentru a finaliza o procedură de cumpărare și de înregistrare a proprietății. Un timp destul de echilibrat, comparativ cu media generală prezentă în țările europene.

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB