Efectul Brexit nu se oprește: ultimele știri de pe piața imobiliară din Londra

După luni și luni de instabilitate, frică și dezorientare, se spera ca situația din Anglia să se poată schimba. Cu toate acestea, efectul Brexit nu pare să aibă un final cert, având în vedere că, până în prezent, problemele sunt multiple. Pe lângă o influență grea asupra economiei londoneze în general, în mod evident, am analizat în detaliu sectorul nostru: sectorul imobiliar.

Ei bine, impactul este mai mult decât tangibil asupra activităților de cumpărare și vânzare. Comparativ cu anul trecut, tranzacțiile continuă să semnaleze momente de criză, accentuând puternic starea de incertitudine politică și socială care curge în mod evident în economie.

Între martie și mai, numărul de schimburi a crescut în schimb, exact după fatidicul 31 martie, data la care a fost stabilit termenul inițial pentru problema Brexit.
Încrederea părea să reapară, întrucât „problema” urma să fie eradicată din mințile investitorilor. Creșterea tranzacțiilor numai în luna mai a atins cu 10 puncte procentuale mai mult decât în 2018.

Dar în iunie, nivelurile s-au prăbușit din nou, în urma demisiei Theresa May. Noi impasuri, noi probleme, dar rezultate similare: piețe blocate și investiții zero.

Dar noul premier, Boris Johnson, care a înlocuit 24 mai iulie, a lucrat imediat pentru a da un nou impuls economiei britanice. Impuls care, în consecință, ar trebui să accelereze și să accentueze și recuperarea bunurilor imobiliare. Obiectivul este de a anticipa și de a prevedea orice situații critice, prin eliminarea fricțiunilor comerciale.

Între timp, oferta noilor proprietăți rămâne din ce în ce mai conținută, tocmai pentru că vânzătorii potențiali, din cauza lipsei unei cereri stabile efective, sunt reținute prin intrarea liniștită pe piața imobiliară. Este suficient să spunem că noile citate PCL și POL au fost descurajate până la punctul de a scădea la minus 21 de puncte procentuale comparativ cu ultimul trimestru al anului curent.

Numărul schimburilor care depășește 10 milioane de lire sterline a crescut, ceea ce demonstrează că, încă o dată, piața de lux continuă să se apere mai mult decât bine. După cum se știe, de fapt, segmentul luxoriu cu greu se lasă influențat și modificat de dinamica pieței, chiar dacă acestea sunt atât de importante, deoarece ținta de referință pare să fie stabilă la nivel economic și întotdeauna favorabilă implicării, având în vedere prezența uriașă potențial financiar.

Ceea ce se așteaptă la economia britanică în general nu este ușor de observat. Situația este mult mai complicată decât se aștepta și, mai presus de toate, limitele fenomenului în sine, atât temporal, cât și sectorial, nu par clar conturate. Se speră că, în timp, politicile guvernamentale vor putea în continuare să amortizeze aceste probleme, pentru a readuce în cele din urmă Anglia la nivelurile inițiale.

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB