Piața imobiliară se închide străinilor: cazul ciudat al Noii Zeelande

Una dintre cele mai deosebite state insulare din lume, Noua Zeelandă, literalmente "țărmul mării" constă din două insule principale și multe alte minore.
Separat de Australia de la Marea Tasman, în ultimii ani a fost un val turistic impresionant, condus în principal de tineri dornici să învețe o nouă limbă și de cei care, obosiți de viața obișnuită, au decis să facă o schimbare și de ce nu, nici măcar o gură de aer proaspăt!
 Deși capitala este Wellington, orașul cel mai populat este Aukland, cu peste 1,4 milioane de locuitori.
Acesta din urmă a devenit un "super-oraș" din 1 noiembrie 2010 și a ocupat locul al patrulea ca fiind cea mai bună calitate a vieții și locul al 13-lea ca oraș cel mai ecologic din lume, fără a uita locul 10 ca metropolă mai mult locuibile pe toată planeta.
 În general, întreaga națiune ia o nouă față.
 Au fost numeroase intervenții de urbanism, fără a neglija faimoasele porturi care permit construirea unei rețele mai mari de schimburi economice, dar și culturale.
 Și asta nu este tot!
 Pentru a înțelege cât de mult acest teren este atât de unic, gândiți-vă că multe vedete și oameni de afaceri de succes au ales Noua Zeelandă să investească în domeniul imobiliar. Dar în toate acestea există o problemă care nu este deloc plăcută pentru potențialii investitori.
 Guvernul Noii Zeelande a aprobat anul trecut o lege care probabil va intra în vigoare în toamna anului 2019 pentru a împiedica străinii să cumpere o proprietate în acest paradis modern. Cu excepția locuitorilor, a locuitorilor din Singapore și australienilor vecini, cu care există relații puternice de piață liberă, piața imobiliară din Noua Zeelandă riscă să devină o prerogativă pentru câțiva.
Dar de ce această manevră și, mai presus de toate, ce avantaje ar putea fi trase din toate astea?
 Trebuie remarcat faptul că în ultimii zece ani, Noua Zeelandă a înregistrat o creștere a prețurilor locuințelor cu 60%, în paralel cu prăbușirea cererii de către investitorii locali, depășită de cele străine.
Prin urmare, necesitatea de a proteja rezidenții în detrimentul economiei internaționale. Pentru potențialii cumpărători străini, această lege va lăsa loc de acțiune pentru apartamente în condominii mari, dar impunând interzicerea totală a locuințelor existente.
Potrivit guvernului din Noua Zeelandă, tocmai această cerere din ce în ce mai mare a investitorilor străini a crescut prețul imobiliar, făcându-le aproape inaccesibile locuitorilor.
În prezent, doar unul din patru Noua Zeelandi deține o casă proprie, iar în ultimii ani locuitorii care au trebuit să se adapteze cu garaje sau chiar cu autoturisme și cei care, în extremis, au devenit persoane fără adăpost, au crescut.
Evident, această manevră nu a trecut neobservată, atât de mult încât opinia publică străină a acuzat Noua Zeelandă de faptul că este xenofobă și, de parcă nu ar fi de ajuns, Fondul Monetar Internațional a cerut guvernului să modifice reforma care, potrivit previziunilor economice, ar putea încetini în mod semnificativ creșterea generală a țării.
Trebuie să așteptăm mai multe știri din această poveste, care par a fi ceva pozitiv pentru piața imobiliară mondială.

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB