Viitorul imobiliar conform Google? Zgârie-nori din lemn!

Termenul Quayside înseamnă ceva pentru tine? Cu toate acestea, în acest cuvânt, viitorul lumii imobiliare converge, potrivit Google. De fapt, acest cuvânt se referă la un adevărat oraș inteligent care apare pe malul Canadei. Un experiment care poartă semnătura firmei de modernizare urbană Sidewalk Labs, administrată de cine? Doar de la Google Alphabet, ceea ce face durabilitatea forța motrice a proiectelor sale. Și este într-adevăr o sustenabilitate combinată cu tehnologia pe care o vom vorbi astăzi. Elementul cheie al acestui proiect ambițios este tocmai folosirea uneia dintre cele mai economice, vechi și "verzi" materiale ale tuturor timpurilor: lemn.

 În Canada, fiind ușor de găsit, lemnul este abundent de prezent, dar niciodată înainte nu a fost folosit pentru construirea unui zgârie-nori. Aceasta este ideea de bază pe teren într-una dintre națiunile cele mai orientate spre protecția mediului.
Prin urmare, un material local care crește în importanță și garantează sectorului imobiliar canadian o amprentă verde.

Cartierul interesat de această dezvoltare ecologică va ocupa aproximativ trei milioane de metri pătrați de spații dedicate zonelor rezidențiale cu mai multe etaje și mai multe spații publice.
Noutatea nu este numai în utilizarea lemnului, ci și în procentajul utilizat: 100%.

În trecut, Canada se confruntase deja cu o provocare similară cu rezultate uimitoare. Ne amintim că în 2014, această țară a fost leagănul WIDC, Centrul de inovare și design al lemnului, în orașul Prince George. O clădire complexă în structura sa, proiectată de Michael Green Architecture, cuprinde opt etaje cu utilizare limitată a betonului. Coloanele de susținere, grinzile și pereții sunt, de fapt, făcute din lemn masiv, care, pe lângă faptul că oferă o imagine cu un nivel estetic deosebit de modern, asigură posibilitatea schimbărilor flexibile pe baza diverselor nevoi.

Deschidându-se la noile tehnologii și idei și protejând mediul, ele se reunesc și creează o uniune perfectă în acest sector.
Dar asta nu e tot. De asemenea, subliniem Brock Commons din Vancouver, care găzduiește studenții foarte tineri ai Universității din Columbia. În acest caz, numerele sunt mult mai mari: 17 etaje și un proiect care poartă semnătura Acton Ostry Architects. Aceasta este o structură mixtă care permite lemnului structural să se unească cu două miezuri principale din beton.

Dar Canada nu este singura națiune care a acceptat provocarea lemnului cu brațele deschise.
În nordul Europei nu putem să omitem zgârie-noriul verde Mjøstårnet din Brumunddal, Norvegia, care, cu cele 85 de metri și 18 etaje, ocupă locul întâi în clasamentul celor mai înalte clădiri laminate din Europa.
Din nou, vorbim despre o structură totală a lemnului.

Structura nu este unică în Europa, dar flancată de faimosul Hohen Hohen Tower, dar cu o structură cu un procentaj redus de lemn.

Se pare că piața imobiliară se transformă în lemn!

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB