Imobiliare coreene: sudul rămâne în urmă

După ani de performanțe slabe, imobiliare coreene își continuă perioada de lentă extremă. Creștere care este greu de ajuns și care ne-a determinat să analizăm mai detaliat imobiliare coreene, motiv pentru care astăzi vom aborda ca un argument modul în care Coreea de Sud a rămas în picioare în toți acești ani. Dar mai presus de toate, vom încerca să înțelegem care sunt perspectivele pentru 2020.

Deci, dacă sunteți gata, putem începe cu penultima veste din 2019!
Să începem spunând că situația politică din Coreea nu este deloc simplă. Noul guvern a avut ca obiectiv principal adoptarea unui plan fiscal inovator. O adevărată „nouă paradigmă”, bazată pe o investiție uriașă de 10 miliarde de dolari.

Destinație? O mai mare securitate socială, sănătate și recalificare a întreprinderilor mici și mijlocii. Toate acestea pentru a atrage cumpărătorii potențiali să investească în proprietățile imobiliare din Coreea de Sud, dar costurile ridicate ale locuințelor au generat zone reale '' supraîncălzite '' speculative. Prețurile prea mari, la îndemâna cererii medii.
Cele mai scumpe zone sunt, fără îndoială:

- capitala Seul (în toate cele 25 de districte ale sale)
- Gwacheon
- Orașul Sejong

Ultimele două zone sunt clasificate drept cele mai scumpe. Dar de ce? Motivația este simplă. Guvernul a introdus (din nou) o majorare de impozite pe câștigurile de capital pentru investitorii imobiliari. Așa-numitul CGT. Acesta a fost deja achiziționat în perioada 2005 - 2014.

Însă astăzi, investitorii, proprietarii a două case, vor fi supuse unei taxe suplimentare cu 10% mai mult. În plus, pentru proprietarii a trei proprietăți, ar trebui să se aștepte o creștere de 20%, pe lângă CGT menționată anterior. Pe scurt. Un sistem fiscal foarte greu, care descurajează orice încercare de creștere și îmbunătățire pentru imobiliare.

Cu toate acestea, în ciuda acestui fapt, creșterea economică este timidă, dar prezentă. Dacă ar fi să facem o analiză a creșterii economice a țării, cu siguranță am obține rezultate pozitive.
În detaliu:
- 2,1% în trimestrul al treilea al anului 2018,
- 2,9% în trimestrul IV 2018
- 1,7% în primul trimestru al anului 2019
- 2% în trimestrul al treilea din 2019

Creșterea a fost susținută mai ales în ceea ce privește producția și creșterea activităților de import-export. În plus, PIB-ul a crescut cu 0,5%, datorită reducerii adoptate de Banca Coreei (BOK) în ceea ce privește ratele dobânzilor. Prin urmare, se speră că mai multă circulație economică va continua în 2020 și va îmbunătăți perspectivele și pentru imobiliare.

 Cu siguranță, nu putem da o confirmare definitivă ipotezelor (oricât de pozitive) care gravitează în Coreea de Sud, dar ceea ce putem face este să monitorizăm în permanență situația pentru dumneavoastră. Întotdeauna aici, în plin stil Realigro!

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB