Ce se întâmplă cu piața imobiliară scoțiană?

Printre cele mai recente actualizări pe care le-am remarcat, cu siguranță nu am putut să umblăm o națiune care, spre deosebire de ceea ce ne imaginăm, nu pare a fi deosebit de strălucitoare pe piața imobiliară.

Vorbim despre Scoția. O națiune cunoscută în întreaga lume pentru verdeață, tradiție veche, literatură și castele minunate. Dar la fel de minunate nu sunt vestele care vin din această țară. Cele mai recente știri legate de acest stat nu sunt deloc optime: tulburare internă, creșterea nevoii și incapacitatea de a satisface pe deplin clienții potențiali.
Ar fi prea confuz pentru a oferi o imagine de ansamblu a situației. În plus, considerăm că este important să definim cu ordine și precizie fiecare element care în prezent nu permite Scoției să se redreseze așa cum ar trebui. Pe baza datelor statistice disponibile, am reușit să creăm o mini-hartă, concepută pentru a garanta cititorilor o viziune clară și definită.
De aceea, începem din motive economico-sociale.
Având un acoperiș deasupra capului este una dintre nevoile umane de bază.

Acest lucru este evident. Dar dacă crește numărul de persoane? Unul dintre elementele critice ale Scoției este tocmai prezența unei populații în continuă creștere, rezultatul unui proces imigrațional lung și lent către această țară.
Un al doilea aspect care este în dezavantajul situației economico-sociale scoțiene este reprezentat de incapacitatea de recuperare post-recesiune.

Potrivit datelor statistice, cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare nu face parte din prioritățile persoanelor care intenționează să se stabilească în acest teren. Mai degrabă, optează pentru semnarea contractelor de închiriere, care, prin natura lor, sunt cu mult mai flexibile, dar care provoacă o fază de stagnare economică pe piața cărămizilor.

După prăbușirea financiară din anii precedenți, volumele de vânzări au scăzut și, în prezent, numărul tranzacțiilor nu este suficient pentru a completa acest gol.
Chiar și imposibilitatea de a transforma creditele ipotecare, după această perioadă neagră pentru Scoția, a limitat piața țintă, care este din ce în ce mai limitată și întotdeauna cu o disponibilitate financiară mai importantă.

Prin urmare, gama de mijloc dispare, motiv pentru care anumite tipuri de proprietăți rămân nevândute sau sunt greu de găsit cumpărători interesați.
Care este cel mai dorit oraș în prezent în Scoția pentru închirieri? Da, în această etapă este dificil de identificat și metropolele care pot fi convenabile în ceea ce privește contractele de achiziție.
Imediat după Dundee, identificăm Aberdeen, în timp ce atât Glasgow, cât și Edinburgh pierd multe puncte (aproape de neatins!)

Ce se așteaptă din viitorul scoțian? Ca și toate perioadele critice, știm că ciclicitatea este un element la baza acestor situații, motiv pentru care se presupune că ar putea exista o revenire, deși lentă, în următoarele luni ale anului 2019, ceea ce pentru Scoția nu este a început minunat.

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB