Imobiliare ruse: noutățile

Investițiile rusești în imobiliare au crescut cu siguranță. Vorbim despre o creștere deja inaugurată în 2019. Anul în care economia rusă a eliminat efectiv boala crizei internaționale. Din acest moment, investițiile imobiliare au crescut. Și această tendință nu pare să se oprească. La nivel procentual, găsim cu 34% mai multe tranzacții. Pentru un total de 244 miliarde de ruble (corespunzând la 3,9 milioane dolari).

Dar de ce este încurajată cumpărarea și vânzarea? Fără îndoială, întregul sistem aferent imobiliarelor rusești gravitează în jurul contextului macroeconomic al țării. În detaliu, putem spune cu certitudine că așteptările s-au îmbunătățit definitiv.

Primul punct în favoarea reînvierii imobiliarelor ruse este reprezentat de scăderea ratelor dobânzii. De Banca Centrală Rusă. Nivelul mai redus atins, comparativ cu 2014, a asigurat condiții mai bune pentru finanțarea datoriei, dar mai ales pentru alimentarea cererii de investiții. Ceea ce înseamnă noi portofolii, gata să investească în Rusia, dar și garanții suplimentare pentru investitori.
Dar hai să facem un pas înapoi. De ce sectorul imobiliar a reușit să se revină din criza internațională, atât de mult încât a devenit motorul economiei naționale?
Pentru a răspunde la această întrebare, trebuie să pornim de la o presupunere. Sectorul imobiliar din orice țară este unul dintre primii care intră într-o criză atunci când există situații de mare precaritate economică. Prăbușirea prețurilor petrolului, devalorizarea rublei, a adus imobiliarele ruse în genunchi. Cu toate acestea, economia rusă a reușit să se refacă din 2016.
Companiile și antreprenorii și-au recăpătat încrederea pe piața imobiliară, începând să investească din nou. Finalizarea principalelor operațiuni de reamenajare teritorială a permis creșterea dimensiunii medii a tranzacțiilor.
Vorbim despre 1,7 miliarde în plus, înregistrate în 2020 comparativ cu o creștere de 1,4 a anului precedent.

Cu toate acestea, dimensiunea medie a tranzacțiilor nu este încă liniștitoare pentru a putea vorbi despre un moment de cotitură istoric real în imobilul rus. Într-adevăr, ar trebui să depășim 3,3 miliarde de ruble, înregistrate anterior. Dar rămâne faptul că, spre deosebire de multe alte sectoare economice, sectorul imobiliar se apără, de asemenea, foarte bine de tensiunile politice persistente care, desigur, ar limita dinamica imobiliară națională.

Și în timp ce sectorul este condus de un boom impresionant al investitorilor străini, un alt semn de redresare este reprezentat de un proiect guvernamental care vizează extinderea zonelor rezidențiale preexistente.

Cum va evolua imobilul rus? Vom afla împreună, în ghidurile următoare, semnat Realigro!

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB