Coronavirus și imobiliare: segmentele cele mai afectate

Am abordat deja de mai multe ori discursul legat de procesul cauză-efect dintre Coronavirus și criza imobiliară. După ce am prezentat în general care sunt condițiile pe piața imobiliară mondială și care sunt modalitățile potențiale de reînnoire a sectorului, astăzi vom analiza imobiliare pe o logică segmentată. Deci, ce se înțelege prin segment? Se face referire la porțiuni unice ale pieței, caracterizate prin omogenitate.
Prin urmare, în cazul nostru, segmentele sunt pur și simplu toate variațiile posibile ale proprietăților imobiliare. Care sunt segmentele și, prin urmare, sectoarele cele mai afectate? Haideți să aflăm împreună, în următoarele câteva rânduri ale mini ghidului nostru!

În primul rând, principalul risc care afectează întregul sistem imobiliar din lume nu este cel real, ci cel perceput. Prin urmare, acest lucru înseamnă că nu atât situația de urgență modifică tendința pieței imobiliare, ci percepția asupra acesteia și, prin urmare, insecuritatea consecință a investiției. Prin urmare, criza este un fel de catalizator pentru situațiile cele mai stresante. Pe de altă parte, investitorii ezită din ce în ce mai mult spre un viitor care pare incert.

Pornind de la această presupunere, să analizăm în detaliu ce se va întâmpla cu diferitele segmente imobiliare.

În ceea ce privește sectorul de închirieri, se presupune o accelerare reală. Probabilitatea ca acest lucru să se întâmple este foarte mare. Acest lucru se datorează faptului că un contract de închiriere a fost întotdeauna decisiv mai flexibil și mai puțin solicitant decât un contract de vânzare clasic. Și tocmai de asta are nevoie investitorul potențial. Reședința este văzută ca un refugiu, prin urmare, având capacitatea de a o schimba în funcție de nevoile dvs., este de bază. Atât ca structură, cât și ca locație.

Dar dacă aceasta este perspectiva în care vor cădea majoritatea clienților, nu trebuie să uităm de excepțiile necesare. Paradoxal, din același motiv, o cotă de piață ar putea opta pentru contracte de cumpărare și vânzare. Cumpărarea este văzută ca un punct fix, o certitudine.
Dar între cele două sectoare, criza pare mai aproape de piața de cumpărare și vânzare.

După ce am înțeles că contractele de vânzare vor fi cele mai afectate, să trecem la cele nerezidențiale. Munca inteligentă a reprezentat o adevărată revoluție în multe țări.
Multe companii și-au mutat o parte din birouri în casele persoanelor fizice. Dar este de așteptat ca, atât din motive organizaționale, cât și mai ales financiare, această nouă structură de lucru să fie complet absorbită. Prin urmare, sectorul de birouri va avea, de asemenea, o prăbușire semnificativă. Singura soluție care poate fi avută în vedere pentru a remedia această criză este reproiectarea mediilor de lucru sau de colaborare. Știm însă că nu este atât de ușor să treci de la teorie la practică.

Chiar și sectorul de vânzare cu amănuntul s-ar părea că este puternic lovit. Majoritatea activităților comerciale vor spori sistemul de comerț electronic, abandonând aproape complet locurile unde este posibil să cumpere fizic.

 Se speră că aceste prognoze pot fi perturbate, prin depășirea cât mai rapidă a crizei, însoțită de o revoluție imobiliară!

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB