Nerezidențiale în Europa: record

Peste 100 de miliarde de euro. Acestea sunt cifrele care au reprezentat ultimul trimestru al anului 2019 pe piața europeană a proprietăților nerezidențiale.
O creștere de 3% față de anul precedent, ceea ce a marcat, evident, un început pozitiv pentru anul curent. Prin urmare, trebuie subliniat faptul că o piață care nu apare de obicei ca piață rezidențială poate juca un rol esențial la nivel european.
Din acest motiv, am decis să dedicăm un articol acestui fenomen, dar, mai ales, vom încerca să înțelegem cum, în principalele țări europene, această tendință către imobiliare nerezidențiale a scăzut.

Să începem cu națiunea care a făcut ca întregul sistem european să sufere cel mai mult. Vorbim despre Marea Britanie, care a părăsit oficial Uniunea Europeană la 31 ianuarie. Spre deosebire de ceea ce s-ar fi putut aștepta, tocmai acest teren a reprezentat cea mai mare piață pentru imobiliare nerezidențiale în ani. Cu toate acestea, efectul Brexit nu a durat mult. Frâna a fost, în termeni procentivi, de 18%. Al doilea an consecutiv de impas, generat în mod evident de instabilitatea pieței imobiliare, dar mai ales de lipsa de încredere din partea investitorilor.

Accentul a fost pus pe Olanda. Exact a patra piață europeană a imobiliarelor. În mod ciudat, au existat și tranzacții în scădere, probabil datorită creșterii generale a prețurilor. Să ne amintim, de asemenea, că Olanda este una dintre țările cu o speranță de viață mai mare decât media europeană. Este, desigur, și în sectorul nerezidențial.

Pe de altă parte, putem spune cu certitudine că Germania a contribuit la o creștere de 12 miliarde EUR pe scena internațională. Un adevărat record pentru țară, care pentru prima dată a înregistrat recordul anterior din 2007. În detaliu, Berlinul și Munchenul au investit deja peste 10 miliarde de euro (fiecare) până la sfârșitul anului 2019.

În felul său, Franța a reprezentat un punct culminant. Dacă investițiile ajung la 40 de miliarde de euro, se pare că s-au calificat drept una dintre cele mai atractive națiuni pentru investitori. În toate regiunile sale, a existat o cerere constantă și constantă, ceea ce a contribuit la îmbunătățirea radicală a pieței naționale nerezidențiale.

Dar ce categorie reprezintă principala din acest sector? Fără îndoială, birourile sunt în fruntea clasamentului. Prin realizarea a 47% din investiții converg pe piață. Un bun cu 6% mai mult decât anul trecut. De fapt, există aproximativ 20 de operațiuni care au ajuns la 20 de miliarde de euro. Un adevărat recul în comparație cu 2019.
Principalii investitori din sector sunt însă europeni, în timp ce portofoliile americane au contribuit la atingerea acestui nivel ridicat.

Desigur, nu este ușor să înțelegem care vor fi tendințele viitoare, ținând cont că aceasta nu este o singură țară, ci o zonă macro. Ceea ce este cert, însă, este că vom fi mereu la curent cu acest subiect!

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB