Primăvara devreme pentru imobiliare

Primăvara devreme pentru imobiliare. Dar cum este posibil acest lucru? Adevărat, suntem doar în ianuarie, una dintre cele mai reci și mai emblematice luni ale întregului an calendaristic. Un nou an începe și cu el intenții și știri bune. Dar și pentru imobiliare, acest 2020 pare să fie cu adevărat norocos. Până la a fi considerat un ianuarie cu aromă de primăvară.

Dar de ce? Așadar, să începem acest nou articol încercând să oferim o explicație acestui fenomen particular. În primul rând, ce înțelegem prin „primăvară” pentru imobiliare? Primăvara, în general, este cea mai favorabilă perioadă pentru sectorul imobiliar. Achizițiile sunt mai numeroase, la fel de solicitante, dar mai presus de toate concurența pentru case este foarte mare! Această tendință generală își are originea în 2015. De acum, primăvara (ca medie mondială) a marcat o perioadă câștigătoare în fiecare an.

 Mai ales în capitalele mondiale. În special, luna de vârf este aprilie. Ianuarie a rămas întotdeauna în urmă în acest sens. Până anul trecut. De fapt, în 2019, conform principalelor date statistice, a existat o inversare a tendinței. Timpurile au fost aduse înainte, încât au făcut ca piața imobiliară mondială să fie deosebit de fructuoasă încă de la începutul anului. Cumpărătorii nu-și mai modifică strategiile pentru a face achiziții optime. Mai degrabă, încearcă să prindă afacerea în cel mai scurt timp posibil. Deja ipoteticul inventar al lunilor următoare, va tinde să scadă drastic, dacă tendințele vor continua cu această viteză.

Și ce se întâmplă cu creșterile de preț ale casei Așa cum am văzut deja în ghidurile anterioare, creșterea prețurilor este fiziologică. Parțial pentru nevoile care indică inovația în cheie verde, parțial pentru creșterea proprietăților high-end în locații secundare. Odată cu creșterea zborurilor low cost, au apărut, de fapt, zone total necunoscute, care acum au devenit concurenți importanți în imobiliare mondiale.

Deci, cum se vor comporta cumpărătorii în 2020, dar mai presus de ce se tem cel mai mult? Începem să răspundem la prima întrebare. Nu este deloc ușor să oferim o soluție la această întrebare, dar, pentru ceea ce se întâmplă cu imobiliarele mondiale, putem spune că, probabil, în primăvară, vor fi foarte puține case disponibile.
Comportamentul actualilor proprietari este reticent în a renunța la bunurile lor imobiliare, mai ales că imobilele au devenit atât de variate și imprevizibile. Atât partea cererii, cât și cea a ofertei se concentrează pe un singur obiectiv: acela de a efectua tranzacții rapide și imediate. Vremea ar putea duce la creșteri de preț mai mari și pierderea interesului.

De asemenea, trebuie lămurit, așa cum am arătat deja într-unul din ghidurile noastre anterioare, că imobilul este mult mai avantajos imediat după perioada vacanței. Și se pare că potențialii cumpărători au înțeles perfect această dinamică.

Trebuie doar să așteptăm noutăți suplimentare. Dar până atunci, suntem de nădejde. Acest 2020 pare să fi început în cel mai bun mod!

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB