Din cer în iad: drama lui Mauritius

În imaginația colectivă, termenul Mauritius ne face imediat să ne gândim la un adevărat paradis pe pământ. Plaje albe lungi, marea cristalină și un climat perfect. Vacanța tipică. Pe scurt, în mintea noastră, se simte imediat un sentiment de relaxare și bunăstare. Dorința de a investi în imobiliare naționale a fost întotdeauna comună pentru mulți. Având în vedere și costul foarte scăzut al vieții, nu este surprinzător faptul că, în ultimii ani, turismul a fost motorul care a influențat cel mai mult imobiliarele naționale. O perioadă înfloritoare care s-a oprit însă dramatic.

Odată cu sosirea Covidului -19 și în locații de vis precum Mauritius, problemele nu au fost puține. Și din acest motiv, astăzi am decis să le analizăm pe cele care au afectat în principal această stare atât de fermecătoare. Este clar cum Coronavirus a schimbat cărțile de pe masă, chiar și în locurile care prezentau semne de creștere. În special în ceea ce privește imobiliare.

Blocarea efectivă din Mauritius a început pe 20 martie, prin decret. O închidere letală, care a împiedicat mulți potențiali investitori să se revarsă în imobiliare locale. De fapt, multe tranzacții care, la scurt timp după aceea, ar fi dus la fapte de vânzare. Dar, din păcate, a fost necesar să „înghețați” totul. Dar ceea ce a avut un impact și mai mare asupra imobilelor locale nu a dezvăluit efectele sale în viitorul imediat. Fiind un teren cu vocație de turist, există puține servicii și activități alternative. Tot în ceea ce privește ofertele, Mauritius se bazează pe relațiile internaționale cu celelalte țări exportatoare. Resurse raționalizate înseamnă o creștere a costurilor acestora.

Și, pe termen mediu-lung, va conduce, de asemenea, la o creștere considerabilă a costului vieții. După cum puteți ghici, este vorba despre o reacție în lanț, care a avut loc probabil în perioada de naștere a națiunii. Dar asta nu este totul. Sistemul de sănătate din Mauritius nu este cel mai bun și, după cum se poate deduce, colapsul său a fost inevitabil. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că titlul coloanei noastre de astăzi, care rezumă exact cum această națiune a trecut de la a fi un paradis pentru toate la un „iad pentru localnici. Proprietarii de proprietăți nu găsesc o cerere suficient de valabilă și largă pentru a putea vinde locuințe la un preț proporțional cu valoarea proprietății. Pe de altă parte, rămâne incertitudinea investitorilor. Având în vedere și îndoielile care decurg din problemele apărute în ultima perioadă, mulți au decis să renunțe, înainte de a investi în cărămida națională.

Evident, nu este ușor să definiți dimensiunile crizei și nici să ipotezați un sfârșit real al acestei paranteze foarte critice. Ceea ce vă recomandăm să faceți, pe baza considerațiilor făcute de experți, este să blocați. Lăsați achiziția unei proprietăți în regim de standby este singura soluție înțeleaptă în acest moment. Numai după ce totul s-a desfășurat va fi posibil să acționați în consecință!

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB