Când se discută despre imobiliare: cazul francez

Se poate întâmpla în fiecare zi să găsești structuri de lux de vânzare. Poate chiar de interes istoric. Ca un castel. Și se poate întâmpla, de asemenea, ca aceste bijuterii imobiliare să fie scoase la licitație și apoi vândute la prețuri exorbitante. Prin urmare, totul normal. Dar există totuși un. În acest raționament simplu și logic, am lăsat deoparte un detaliu. Cea referitoare la cei care sunt parțial implicați în această alegere. Comunitatea din jur. Astăzi, dragi cititori, vă vom povesti despre un caz care chiar provoacă discuții. Cea referitoare la vânzarea unui castel istoric în Franța, care a stârnit nemulțumiri profunde în municipalitatea de referință. De ce ? Dacă sunteți curioși să aflați mai multe, putem inaugura astăzi mini coloana noastră! Să începem!

Castelul în cauză este cel al Pontchartrain, care domină lângă Versailles. Deja din acest mic detaliu puteți ghici frumusețea și splendoarea de care se bucură această structură. Ei bine, vânzarea proprietății a generat nedumerire și nemulțumire, deoarece mediul înconjurător, potrivit locuitorilor, riscă să devină un „oraș dormitor”. Proiectul pentru care este destinat castelul este cu adevărat ambițios. Cu un buget de aproximativ 35 de milioane de euro, vor fi obținute 41 de apartamente de diferite tipuri, dintre care multe au fost deja „rezervate” pentru un cost de aproximativ 353.000 de euro fiecare. Zona de destinație se află în regiunea pariziană Île-de-France, deja renumită pentru prezența, pe lângă capitală, a numeroaselor alte scenarii naturale și istorice de o frumusețe incontestabilă. Însă locuitorii din Pontchartrain, care ajung la 3.500, nu au luat această decizie de bună voie.

Acest lucru se datorează faptului că limita atinsă până acum în ceea ce privește densitatea populației, face ca orașul să fie calificat drept „comunitate rurală”. Prin urmare, se înțelege cum un proiect similar, pe lângă desfigurarea mediului minunat în care este situat castelul, poate submina și identitatea tipică a locului. Pe scurt, populația dorește cu orice preț să împiedice realitatea zâmbitoare să se transforme într-un centru de urbanizare masiv. Conform datelor estimate, de fapt, pragul de 3.500 de locuitori ar fi depășit complet într-un timp scurt, ajungând la 15.000. Mai mult, nu ar lipsi intervențiile de reamenajare urbană pentru a găzdui și gestiona un trafic decisiv mai mare și mai greu. Mai ales pentru un mediu atât de îndepărtat de ceea ce sunt dictatele și prerogativele tipice ale unei aglomerări metropolitane. Dar asta nu este tot. Dacă vă surprinde deja cum o decizie aparținând lumii imobiliare poate transmite și modifica gândirea populară, veți fi uimiți de următoarele știri.

Asociația locală pentru protecția mediului rural și a biodiversității (Acserb), a solicitat ca proiectul să fie revizuit, reanalizat și a făcut deja trei contestații împotriva densificării urbane fără limite, cu adăugarea unei scrisori către minister de Cultură. Inițiativele necesare vizează în primul rând eliminarea oricărui risc de privatizare a castelului. În al doilea rând, să organizezi o linie turistică care să poată include castelul în cartarea generală a celor mai populare destinații.
Cine știe cum se va termina ... veți afla doar rămânând actualizat pe portalul nostru!

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB