Lisabona și închirieri pe termen scurt

Datorită criticității perioadei, multe sectoare au trebuit să se reinventeze. Ca să nu cedeze. Și datorită inventivității, încurajată de ajutorul guvernului, au existat multe realități care au reușit să se recupereze din loviturile dure provocate de urgența Covid-19. Am văzut de câteva ori cum sectorul imobiliar a fost afectat în mod deosebit de pandemie. Dar și modul în care diferite inițiative de stat au fost fundamentale pentru a reapărea. Unul dintre sectoarele strâns legate de piața cărămizilor a fost sectorul turismului. În unele țări a reprezentat întotdeauna așa-numitul „motor al creșterii”. Criza care nu a scutit niciun tip de economie, chiar și cea mai puternică, a avut totuși de-a face cu o inițiativă cu adevărat interesantă dezvoltată de guvernul de la Lisabona. Portugalia, unul dintre cele mai revoluționare state din Europa, se pregătește, în orașul menționat anterior, să ajute cetățenii aflați în dificultate.

Precum? Prin dezvoltarea unei rețele dense de închirieri pe termen scurt, capabile să permită recircularea economiei locale și naționale. O mutare alternativă, într-o perioadă în care prevalează subvențiile acordate cetățenilor cărora le este greu să plătească taxa lunară. Aici accentul se mută în străinătate. Trebuie să facem un pas înapoi și să analizăm națiunea în ansamblu. Portugalia și orașul Lisabona găzduiesc în fiecare an mulți studenți care decid să se mute temporar datorită programului Erasmus.

Dar, de asemenea, să continue drumul universitar întreprins în alte țări. Pentru a ieși din criza generată de urgența pandemică, primarul din Lisabona a decis să ofere o mie de euro pe lună pentru o perioadă minimă de cinci ani pentru a închiria proprietățile turiștilor. Toate acestea pentru a putea semna contracte de leasing și pentru a le permite chiar și celor mai afectați de criză să-și revină. Acesta este un fel de „venit stabil” care îi va garanta pe proprietari să rămână activi chiar și într-o perioadă în care turismul și chiar imobiliarele sunt practic paralizate. Dar nu este totul fără limitări. De fapt, Municipalitatea Lisabona a decis să introducă o clauză, tocmai pentru a controla mai bine această inițiativă. Limita prezentată este următoarea: după semnarea contractului, aceste case vor fi închiriate în primul rând familiilor aflate în dificultate, la chirii care nu depășesc o treime din veniturile lor. În plus, pe lângă termenul limită de cinci ani, proprietarii vor trebui să-și pună apartamentul pe piață. Pe scurt, deși aceste limitări pot părea suficient de puternice, deja 117 chiriași s-au arătat interesați de acest prim apel.

Da, mai întâi, tocmai pentru că se așteaptă ca municipalitatea Lisabona să acționeze din nou pentru a proteja sectorul turistic și în special piața imobiliară locală și națională. Nu există opinii clare despre viitorul cărămizii portugheze și nici nu este posibil să se prevadă cât va dura repornirea sectorului turistic. Cert este că noi, la Realigro, vom fi întotdeauna gata să vă informăm despre toate noutățile, pentru a vă ține la curent cu evoluția întregului sistem imobiliar.

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB