Italia și Coronavirus: consecințe asupra prețurilor

Așa cum a apărut deja în multe ziare internaționale, încă din această dimineață, întreaga peninsulă italiană este total blindată. O măsură puternică, de a încerca să conțină o epidemie care aduce întregul glob în genunchi. Zboruri anulate, călătorii între municipalități numai în cazuri de extremă necesitate și pentru livrări. Pe scurt, decretul numit de cei mai mulți '' Eu stau acasă '' transmite pe deplin critica fenomenului dezolant.

Împreună cu „Peninsula frumoasă”, alte națiuni vecine adoptă, de asemenea, măsuri de securitate destul de stricte. Dar ceea ce ne interesează și care merită o atenție deosebită, este relația dintre COVID-19 și piața imobiliară. În detaliu, care vor fi consecințele legate de Coronavirus pe piața imobiliară italiană, după o decizie atât de drastică?

Pentru a da un răspuns destul de cuprinzător, am lăsat cuvântul principalilor experți din sector, pentru a ne oferi o imagine de ansamblu clară și cât mai aproape de principalele repercusiuni pe care piața imobiliară italiană le va avea.

Conform celor raportate, în prognoza anterioară a unui PIB italian a crescut cu 3,3 puncte procentuale, în prezent vorbim de 2,8 la sută. Un impact al virusului care a atins jumătate de procent la nivel mondial. (întotdeauna în termeni de PIB). Totuși, zona euro se așteaptă la o rată de creștere de 0,5%. Dar Italia plătește cel mai mare preț pentru întreaga încetinire (din fericire încă nu stagnează).
Dar politica pusă în aplicare în urmă cu mai puțin de 24 de ore, pentru a proteja sănătatea populației și împotriva proliferării virusului, va servi probabil la limitarea daunelor acestuia. Chiar și la nivel imobiliar.

Înainte de a intra în domeniul imobiliar italian, vom încerca să oferim o imagine de ansamblu asupra pieței imobiliare europene. Sectorul rezidențial din Europa poate suferi o încetinire a prețurilor. În unele zone, cum ar fi Spania și Irlanda, această fază a fost deja atinsă. Cu toate acestea, trebuie luat în considerare faptul că nu vor lipsi stimulente pentru ridicarea economiei internaționale. Ca și Banca Centrală Europeană, aceasta va primi în continuare sprijin, păstrând ratele la niveluri foarte atractive.

Acum, haideți să intrăm într-una dintre țările cele mai afectate de răspândirea COVID-19. Cum vedeți imobilul italian? Ei bine, probabil că veți fi uimiți de cât de mult sunteți pe punctul de a citi. Situația critică actuală ar putea determina o creștere a prețurilor proprietăților pe solul național. Se vorbește despre o creștere cu 0,5% (față de un nivel scăzut de 0,1% înregistrat anul trecut). Dar cum vor fi încurajați potențialii investitori să cumpere o proprietate în Italia? Pur și simplu datorită accesibilității economice foarte scăzute și, mai ales, costurilor de finanțare suficiente. Mai ales în zonele cele mai atractive ale Peninsulei.

Pe de altă parte, piața imobiliară italiană a fost întotdeauna caracterizată de o tendință foarte mare la dinamism, care i-a permis să se recupereze chiar și în perioade deosebit de critice.

Prin urmare, se speră că această situație va fi în continuare atenuată. Între timp, trebuie doar să fim actualizați pe portalul nostru!

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB