Covid și insolvențe: situația spaniolă

Covid pune din nou la încercare întregul glob. Fără a face distincții, unii mai mulți, alții mai puțin, suferă de această situație extrem de critică. În ghidurile anterioare, am tratat problema subiectului ipotecii ca subiect. Și mai presus de toate, cum a fost posibil ca mulți subscriitori de contracte de închiriere să amâne plățile.

Ei bine, se pare, totuși, că, în ciuda directivelor și acțiunilor puse în aplicare de guvern, problemele persistă și astăzi în unele țări. Un exemplu izbitor în acest moment este cel reprezentat de Spania. Singura națiune de acest gen pentru frumusețe și cultură incontestabilă, Spania a obținut un alt record. Fără îndoială, nu fericit. A fost clasificat drept una dintre națiunile europene cele mai afectate de urgența pandemiei. Și tocmai aici, la Realigro, după câteva luni de la măsurile de sprijin adoptate de guvernul spaniol, vrem să analizăm situația. Cum va arăta imobiliarele spaniole acum? Politicile care vizează sprijinirea celor mai afectate grupuri au avut rezultatele dorite? Pentru a răspunde la această întrebare, am decis să creăm această mică coloană, dedicată tocmai acestui subiect. Deci, dacă sunteți curioși să aflați mai multe, putem începe!

Din păcate, unul dintre cele mai populare cuvinte din Spania în ultima perioadă, începând cu urgența pandemică este „insolvență”. Dar să facem un pas înapoi. În lunile anterioare, Spania, în mod similar cu alte țări europene și nu ca Germania, a luat măsuri pentru a scuti familiile și întreprinderile care aveau obligații de plată, în calitate de subscriitori de leasing. Prin urmare, guvernul spaniol a decis să amâne plățile și, în cele mai extreme cazuri, să le suspende.

În prezent, însă, situația nu pare să se fi îmbunătățit, având în vedere că se vorbește despre o implicire reală cu cifre înspăimântătoare. Aproximativ 2.500 de milioane de euro reprezintă totalul de euro care trebuie rambursat, cu dobânda cuvenită, ca urmare a ipotecilor și împrumuturilor care vizează susținerea și menținerea contractelor de închiriere. Dar mai sunt multe. Dacă analizăm situația economică mai generală, inclusiv în această zonă macro și piața de închiriere și diferitele vânzări imobiliare, ajungem la un total de peste 100.000 de milioane de euro deja raportate în septembrie. Vă reamintim că perioada de timp în care a fost posibilă îndeplinirea contractelor publice a fost de șase luni. Cea pentru contracte private este doisprezece. Cu excepția, desigur, pentru situații extreme. Conform rapoartelor media din industrie, în lunile următoare este de așteptat un real vârf de insolvență. O concluzie destul de tragică a acestui 2020, dacă adăugăm și un sistem de sănătate care este acum în prăbușire.

De asemenea, trebuie amintit că, în perioada de la sfârșitul lunii noiembrie, termenele pentru plata multor contracte vor expira. Prin urmare, există temeri că ar putea fi atinsă o recesiune economică fără precedent. Nu este necesar să trecem cu vederea un alt fapt îngrijorător. Mii și mii de spanioli se află în prezent într-o situație ERTE. Concedierile spaniole. Mulți se tem că pot trece de la acest blocaj la un bloc total, în special în ceea ce privește lucrătorii independenți care vor trebui să coboare obloanele activităților lor.
Cum se va încheia această situație? Veți afla doar rămânând la curent aici!

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB