Europa: creșterea prețurilor, dar chirii mai mult

Deși situația cu care ne confruntăm este cu adevărat anomală, este totuși necesară realizarea unei analize referitoare la performanța pieței imobiliare europene, comparativ cu anul trecut. Se știe că Coronavirus a pus sănătatea și economia în criză, fără a lăsa imunitatea imună de această „contagiune”. În știrile anterioare am raportat situația generală a diferitelor țări europene care, în prezent, se confruntă cu numeroase probleme critice. Astăzi vom face o comparație față de Europa în 2019, întotdeauna pe piața imobiliară. În cele din urmă, accentul se va pune pe țara europeană care a adoptat pentru prima dată măsuri de securitate foarte restrictive: Italia.

Deci, dacă sunteți gata, putem astăzi să inaugurăm coloana noastră!

Datele Eurostat (biroul de statistică al Uniunii Europene responsabil cu publicarea statisticilor europene și a indicatorilor de calitate) par clare. În timp ce prețurile locuințelor cresc în majoritatea țărilor europene, o situație mult mai accentuată este cea a contractelor de închiriere. În ceea ce privește raporturile procentuale, acestea din urmă par să fi crescut exponențial. Mai ales în peninsula cel mai afectat inițial de fenomenul Covid-19. Prin urmare, intrăm pentru a analiza Italia în context european. Prețurile locuințelor din Peninsula tind să fie sub media europeană. De fapt, dacă în multe țări membre au fost de + 4,3% și 4,7%, în Italia a fost de -0,2% (față de aceeași perioadă a anului trecut).

Dacă lărgim intervalul de referință (luând astfel în considerare perioada 2007), cea mai mare creștere europeană a afectat următoarele țări:

• Austria (+ 88,4%)
• Luxemburg (+ 84,8%)
• Suedia (+ 80,6%)

Pe de altă parte, Italia, în schimb, deja în perioada precedentă, a revenit în țările în scădere, împreună cu Grecia (-35,6%), România (-26,%) și Irlanda (-16,9%). O prăbușire, evident, din diferite motive, în primul rând criza economică mondială.

Dar dacă până acum ne-am concentrat pe piața de vânzări, acum vom ajunge în centrul secțiunii noastre. De fapt, piața de închiriere înregistrează o situație diametral opusă.
Creșterea europeană a fost întotdeauna constantă, în ciuda perioadei cele mai critice pentru toată lumea, care are un an precis: 2008. Ceea ce ne intrigă este tocmai tendința curbei de leasing. Semnificativ mai mare decât cel al caselor de vânzare.

În comparație cu aceeași perioadă actuală, în comparație cu cea istorică din anii precedenți, este inevitabil să notăm că chiriile au crescut în 26 de state UE. Printre acestea, cele mai emblematice sunt menționate:

Lituania (+ 101%),
Cehia (+ 79,3%)
Ungaria (+ 70,8%)

Și Italia? Și această țară confirmă tendința ascendentă, dar, din păcate, prea slabă pentru a vorbi de o recuperare reală. O medie care este prea îndepărtată de cea europeană, care, totuși, trebuie analizată și în contextul istoric în care ne confruntăm.

Prin urmare, în general, se pare că chiriile sunt cele mai populare din Europa, dar ... cum va evolua totul? Pentru a răspunde la această întrebare, trebuie doar să urmăriți blogul nostru!

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB