Locuințe sociale indiene

Se vorbește mult despre orașele inteligente. Pentru a putea converti casele și orașele noastre în concepte decisiv mai avangardiste. Dar această modalitate axată pe reînnoirea inteligentă nu se concretizează numai și exclusiv în domenii deja dezvoltate în mod clar. Țările în curs de dezvoltare adoptă, de asemenea, această nouă înclinare spre reamenajarea teritorială. Ei bine, astăzi vom analiza o națiune care pare a fi foarte înapoiată, dar care cuprinde un proiect all-european în ceea ce privește imobiliare.

Vorbim despre India și despre proiectul de locuințe sociale inteligente. De fapt, un proiect care vizează construirea a aproximativ o mie de case accesibile într-un oraș indian de peste șase milioane de locuitori a fost aprobat și este în curs de implementare. Locația norocoasă este Pune în vestul Indiei. Ce implică acest proiect?

Aceasta este o nouă reamenajare teritorială, declinată printr-un proiect de planificare urbană combinată. Pe de o parte, se va aplica un design modern, iar pe de altă parte, se va adopta o rețea de soluții durabile în termeni de mediu, social și economic. Servicii care vizează îmbunătățirea calității vieții, cu impact zero asupra ecosistemului prin intermediul TIC (tehnologiile informației și comunicațiilor).

Dar cum vor fi gestionate toate aceste servicii? Și de aici vine distracția. Totul va fi gestionat și monitorizat printr-o aplicație simplă și intuitivă: aplicația Planet. Această platformă digitalizată și, mai ales, gratuită, garantează monitorizarea constantă a consumului și accesul direct la servicii dedicate oamenilor, precum distribuirea.

Dar de ce este acela al lui Pune un proiect atât de inovator pentru imobiliare? Pentru că este una dintre primele activități care va permite acestui continent să aibă o perspectivă decisiv mai deschisă și inovativă decât conceptul imobiliar (backlog în India).

În India, de fapt, dinamismul demografic excesiv a provocat un deficit de locuințe important, cuantificabil cu o nevoie fizică de aproximativ 27 de milioane de locuințe accesibile (care trebuie atinsă până în 2030).

Pentru a atinge acest obiectiv, alte treizeci de proiecte, aflate în prezent în conductă, vor veni întotdeauna în ajutorul locuințelor sociale.

Un proiect cu adevărat ambițios, care va folosi investitori cunoscuți și de renume, care vor crește și vor investi în acest plan de reamenajare. Nu există o certitudine reală concretă dacă timpurile menționate mai sus vor fi respectate.
Ceea ce este cert este că, într-o perioadă atât de critică precum cea pe care o aflăm în prezent, o astfel de soluție alternativă poate fi într-adevăr un punct de cotitură atât pentru imobiliare locale, dar și pentru o țară care are nevoie cu orice preț pentru a îmbunătăți economia sa, pentru a nu rămâne lumina de coadă a altor națiuni.

Așadar, vă invităm ca întotdeauna, să rămâneți la curent pe portalul nostru, unde vom încărca zilnic actualizări despre situația mondială legată de imobiliare!

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB