Repricing și imobiliare: ce se va întâmpla

După ce multe țări au reușit să facă față crizei Covid, ceea ce afectează atât proprietarii, cât și potențiali investitori este prețul. Cum vor varia valorile imobiliare? Evaluarea prețurilor va implica toate sectoarele sau o parte din imobiliare?
Pentru a răspunde la aceste întrebări, am decis să creăm un mic ghid, să oferim o imagine de ansamblu (prognoză) despre ceea ce ne va aștepta în următoarele luni.

Presupunem că, în ceea ce privește contractele de închiriere, în special în zonele turistice, a început un război descendent. Războiul, totuși, prevede încă prețuri ridicate. Menținerea nivelului ridicat al prețurilor este nevoia (în multe state impuse de lege) de a igieniza total mediul, prin utilizarea unor echipamente și metode cu adevărat scumpe. Dar nu toată lumea gândește la fel. Conform prognozelor principalilor economiști, există trei scenarii care ne-ar putea caracteriza viitorul apropiat. Toate în virtutea (evident) a tendinței curbei de contagiune.

Într-o primă instanță, se presupune o normalizare și, odată cu aceasta, reducerea progresivă a distribuției prețurilor. În celelalte două, însă, se teme de revenirea la așa-numita fază (deci izolarea forțată), cu consecința blocării întregului sistem economic. Prin urmare, piața imobiliară este inclusă și. Dacă valul de întoarcere este suportabil și gestionabil, sperăm ca o ajustare treptată, cu prețuri încă mai mici decât în perioada anterioară Covidului. O devalorizare reală a proprietăților pe piață, ceea ce îi lasă pe proprietari, dar și pe investitori perplex.
Așadar, este vorba despre repricare? Sper să nu, dar să vorbim despre certitudine absolută în acest stadiu ar fi riscant. Când va fi posibil să vorbim despre un restart real?

Potrivit experților, după vară. Deși piața imobiliară este încă activă, atât de mult încât în multe țări se pare că nu s-a oprit niciodată, în general, blocajul persistă. Este necesar să faceți un buget nu numai luând în considerare valoarea proprietății sau costul vieții unei anumite națiuni. Dar este necesar să calibrăm totul în funcție de situația de sănătate. De exemplu, în Spania, unde costul vieții este în continuare în conformitate cu media europeană, există riscul de a întârzia revenirea la normal, din cauza colapsului sănătății. Motiv pentru care, în țări ca acestea, ne putem aștepta fie la o umflare excesivă a prețurilor (care să conducă întreaga economie), sau, pe de altă parte, la o devalorizare a bunurilor imobiliare.

Cu toate acestea, ceea ce promovează bine este faptul că, într-o medie generală, lichiditatea în circulație (în ciuda incertitudinii) rămâne ridicată. Ca interesul pentru investitorii (mai tineri) să apară în lumea imobiliară. Sectorul cel mai puțin afectat din punct de vedere al redresării va fi cel al chiriilor, dar pentru contractele de vânzare ... totul este de așteptat!

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB