Realizarea spaniolă a imobilelor cu Coronavirus

În ultimele zile, din păcate, din ce în ce mai multe state se confruntă cu dificultăți grave în a face față pericolului Coronavirus. Piața imobiliară nu este scutită de aceste probleme. Și pentru a oferi o imagine de ansamblu a situației europene, astăzi am decis să analizăm situația spaniolă care, pare a fi cu adevărat critică pentru imobiliare.
Potrivit unui articol din New York Times, Coronavirus și-a mutat epicentrul în Spania în weekendul trecut. Prin urmare, o situație foarte gravă, cea spaniolă, care confirmă 10.000 de cazuri pozitive. Aceasta a dus la o prăbușire a interesului imobiliar în Spania, care, până în urmă cu câteva săptămâni, a obținut rezultate cu adevărat pozitive.

 De fapt, odată cu începutul anului 2020, Spania devenise una dintre cele mai importante destinații turistice în care să investească. Costul vieții adaptat nevoilor fiecărei tipologii sociale, cultura deschisă și primitoare au fost întotdeauna punctele de lance care au atras o multitudine de cumpărători potențiali. Ei bine, debutul șocului a paralizat imobilul spaniol, în special în sectorul rezidențial.
Dar acest șoc nu trebuie analizat doar din punct de vedere negativ. Situația contingentă, de fapt, trebuie extinsă pe termen mediu și lung. Cu siguranță, critica va suferi o schimbare reală la scăderea prețurilor proprietății, ceea ce reprezintă o oportunitate foarte valabilă pentru cei în cauză.

În ceea ce privește piața de locuință a doua dedicată închirierilor, se pare că are unele deficite mai multe. În primul rând, este un tip de contract care acum nu este foarte popular. De fapt, doar un grup mic, de obicei reprezentat de cei mai tineri, aleg să semneze un contract de închiriere din motive evidente. Pe lângă motivații, desigur, este și studiul. Dar într-o perioadă atât de critică în care toate activitățile secundare, inclusiv universitățile, rămân închise, cum poate continua un contract de închiriere sau mai rău?

Pe scurt, situația din Spania s-a inversat literalmente față de o lună în urmă. Și ceea ce este cel mai înspăimântător este absența unor perspective de timp bine definite. Între timp, guvernul spaniol a decis, în mod evident, să adopte măsuri deja adoptate în alte țări, tocmai pentru a evita situația colapsului extrem al serviciilor de sănătate.

Ceea ce este cel mai emblematic este corespondența dintre un adevărat deșert pe străzile orașelor spaniole, similar cu cel găsit în imobiliare.
Un fel de pauză, care se speră să dureze cât mai puțin. Mai ales pentru vânzători.

Deși nu știm cu siguranță care vor fi consecințele acestui fenomen care aduce întregul glob în genunchi, vom fi în continuare actualizate cu privire la ultimele știri din lumea imobiliară, pentru a vă putea oferi o imagine completă a situației și sfaturile potrivite de urmat!

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB