Imobiliare italiene: a revenit încrederea?

Este prevăzut un scenariu cu adevărat încurajator pentru imobiliare europene. Acest lucru a fost înregistrat de principalele institute de statistică. Într-adevăr, se pare că încrederea a revenit în sectorul imobiliar, în special într-una dintre țările cele mai afectate de criza mondială: Italia.

 De fapt, frumoasa peninsulă a atras mulți investitori care au decis să se mute, cumpărând o proprietate într-una dintre diferitele și frumoasele regiuni care o alcătuiesc. De fapt, de la nord la sud și mai ales în metropole mari și orașe de coastă, în prima lună a anului 2020 au fost deja înregistrate un număr considerabil de contracte de vânzare.

Un semn decisiv pozitiv, dacă avem în vedere situația tragică în care se afla peninsula doar anul trecut.
Acum, haideți să vedem în detaliu cum se structurează acest fenomen și cât de mult a afectat economia națională.

Să începem cu numerele. Față de 2019, au fost înregistrate în Italia aproximativ 600.000 de contracte (de vânzare și cumpărare). 90% dintre ei aparțin sectorului rezidențial, care este, prin urmare, motorul imobilelor italiene. Recuperarea lentă, dar decisivă a prețurilor, comparativ cu anul 2019, nu pare să fi evitat potențialii cumpărători care, indiferent de originea lor, par să fie mai înclinați spre achiziționarea unei proprietăți în oraș, în comparație cu provincia. Dar ce a ajutat și stimulat cumpărătorii să se apropie de piața cărămizii?

Ratele dobânzii. Ei bine, da, conform sondajelor statistice, se pare că anul acesta au atins minime istorice, în ciuda instituțiilor de credit majore care au limitat în mod decisiv furnizarea de credite ipotecare. Limite care sunt de fapt transferate la cererea deja înregistrată la începutul anului. Cu aproximativ 7% mai puțin decât în 2019.

După cum am menționat anterior, metropolele sunt configurate ca cele mai citate realități pentru un transfer ipotetic. Principalele orașe care generează un mare interes sunt, fără îndoială, cele două „capitale”. Cea oficială, Roma, bogată în istorie și case minunate din punct de vedere arhitectural, și cea a modei și afacerilor, Milano.

Acesta din urmă, decisiv mai puțin legat de o istorie seculară precum Roma, a făcut ca cele mai bogate zone la nivel de muncă să construiască zone rezidențiale în care cererea nu va lipsi cu siguranță!

Dar există și excepții! Într-adevăr, Bologna, Torino și zonele de pe coasta Amalfi sunt, de asemenea, la cerere, renumite pentru frumusețea sa naturală.
Prin urmare, Italia pare să apară nu numai pentru potențialul oferit de marile orașe, ci și pentru propria moștenire artistică și culturală.

Ceea ce se speră este că acest interes va continua în timp, fără a pierde din intensitate și mai ales din calitatea cererii. Un rol important îl joacă Millennials, care joacă aproximativ 30% din investitori. Deși, la fel ca în ghidurile anterioare, s-a constatat că tinerii sunt din ce în ce mai nediferabili din punct de vedere al preferințelor, contribuția lor la imobiliare pare să fie încă favorabilă.

Așadar, să sperăm că acest optimism nu se va opri în prima lună a anului 2020!

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB