Covid și imobiliare: impactul

Chiar și astăzi, am decis să ne dedicăm coloana zilnică situației de urgență Covid 19. În special, ne vom concentra asupra modului în care pandemia schimbă radical economia internațională, dar, mai ales, modul în care afectează imobiliarele.
Deși măsurile de retenție (într-un mod diferit) au fost totuși extrem de rapide și drastice, rămâne însă un fapt important. Mărimea acestei crize va genera un impact precum marea depresie a celui de-al Doilea Război Mondial.
Motivul pentru care a face predicții despre subiect se dovedește a fi riscant. Dar să analizăm acum cât mai mult posibil rezultatele disponibile.

Cum? Comparând situația actuală cu GFC, criza financiară globală din 2007.
Criza globală a început în lumea financiară cu un nivel foarte ridicat al datoriei. Vorbim despre o criză care a generat incertitudini profunde nu numai asupra potențialilor investitori imobiliari, ci și în rândul creditorilor înșiși. Temându-se de posibilitatea de a rămâne pe linia de plutire într-o situație atât de dramatică. Propagarea rapidă a determinat însă un impact diferit în diferitele sectoare de producție. Pe piața imobiliară am asistat la o scădere a volumului investițiilor.

Aceasta a fost urmată de o reducere semnificativă a valorilor lor. O scădere foarte puternică a cererii, care a încetinit în mod evident viteza de redresare a economiei naționale a diferitelor țări. Și deși prețurile s-au prăbușit, viziunea miopă a vremii nu a permis renașterea imobiliara imediată. De fapt, numai în ultimul an a existat o renaștere pe piața imobiliară și în țările mai puțin dezvoltate.

Cum se prezintă actuala criză? Presupunem că nu ne confruntăm cu o criză financiară. Dar ieftin. Aceasta se materializează prin lipsa posibilității de a efectua plăți ale chirii, de exemplu, în perioadele prestabilite. Așa cum am descris deja în ghidurile anterioare, multe state au decis să intre în chestiune. Analizând situația și ajutând, prin prelungirea calendarului, cei pe care îi cunosc se află într-o situație de deficit de plată.

Nu este vorba doar de lipsa tranzacțiilor. Dar de o frică din partea investitorului, căreia i se adaugă dificultatea de a respecta clauzele contractuale și în contractele de leasing.
Pe lângă faptul că se prezintă ca o situație complexă, în acest caz nu este posibil să înțelegem în profunzime cât timp și cum va evolua această realitate. Tocmai pentru că sunt în joc atât aspectul pur financiar, cât și aspectele economice și psihologice strâns legate de individul și potențialul investitor.

Punctul de cotitură ar putea fi observat la sfârșitul primelor blocaje. Când economiile naționale încep să se trezească. Și odată cu aceștia, revenirea treptată a cetățenilor la viața anterioară. Prin urmare, nu este posibilă identificarea unei anumite date pentru recuperarea parțială sau totală a acestui șoc global. Ceea ce este cert este că noi, la Realigro, vă vom ține la curent permanent pe portalul nostru!

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB