Feng-shui și proprietăți imobiliare inteligente: noutățile din Hong Kong

Am vorbit adesea despre modul în care filosofia Zen este fundamentală pentru a putea trăi mai bine în casă. Mai ales într-o perioadă ca cea pe care o trăim, este esențial să putem găsi compromisul corect între inovație și tradiție. Ei bine, exemplul emblematic pe care vrem să îl aducem astăzi în atenție este cel al unui mini apartament inteligent construit în Hong Kong. Știi, când vorbim despre Asia, ne așteptăm întotdeauna la știri interesante.

Obiectul în cauză este un apartament mic, foarte mic, care este protagonistul proiectului „Smart Zendo”. Scopul, așa cum era anticipat, este de a combina două aspecte aparent contrastante, dar complementare: logica inteligentă cu confortul legat de tradiția feng shui. Deci, cum este caracterizat acest apartament?

În primul rând, trebuie remarcat faptul că, după un proces rapid de renovare, a fost posibil să se obțină patru camere. Inițial erau doar două. Întreaga structură este complet automată, deci nu există întrerupătoare clasice, dar totul este gestionat prin intermediul controlului vocal. S-ar părea un proiect extrem de inteligent ... dar unde este componenta Zen? În primul rând, este identificat în alegerea materialelor. După cum se știe, filosofia menționată mai sus se bazează pe continuumul dintre om - natură. O legătură indisolubilă, care nu trebuie subestimată și care trebuie favorizată chiar și în mediul de acasă (în mod natural artificial). Mai mult, elementul principal al filozofiei Zen este gestionarea spațiilor. Potrivit proiectanților, „Zen” este o stare de spirit, necesară pentru a atinge bunăstarea interioară.

Pentru a elimina toate formele de stres și iritabilitate. Prin urmare, este util să asigurați spațiul potrivit pentru mobilier individual, fără a crea o suprapunere vizuală și fizică. Prin urmare, în acest apartament, televizorul este complet integrat în pereții mobilierului, podeaua din lemn amintește natura, în ciuda faptului că este ascunzătoarea perfectă pentru numeroase dispozitive inteligente, dar invizibile. Masa sufrageriei este mare, dar în același timp poate fi închisă în câțiva centimetri. Toate acestea pentru a permite al doilea personaj de bază al Feng Shui: schimbarea ciclică a amenajării mobilierului.

Ei bine, cu acest proiect încercăm să îi facem pe oameni să înțeleagă cât de simplu este, precum și esențial să poți schimba aspectul mediului în care trăiești cu câteva precauții. Distanțele potrivite sunt menținute între diferitele mobilier pentru a permite celor care vor folosi această proprietate să se simtă în pace cu ei înșiși și nu sufocați de prezența a prea multe obiecte.

Acest proiect nu poate fi definit ca o adevărată noutate, deoarece în acest ținut, tradiția feng shui este foarte veche. Cu toate acestea, este legătura cu inovațiile tehnologice care, pentru o dată, nu sunt omniprezente, ci includ o cultură care depășește cărțile de istorie, dar care se realizează și în interiorul zidurilor casei!

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB