Italia și construcții: creștere exponențială

Sectoarele de construcții și imobiliare sunt legate de o țesătură dublă. Știi. În unele cazuri, îmbunătățirea primului, garantează oportunități semnificative și pentru al doilea. Exemplul izbitor al modului în care această uniune este dată de situația actuală din Italia și de perspectivele legate de aceasta. Despre ce vorbim? Pentru „peninsula frumoasă”, piața este clară. Investițiile în construcții au crescut considerabil și vor continua să crească chiar și în 2021. De fapt, se vorbește despre perioada câștigătoare de doi ani 20-21, deși cu o rată de îmbunătățire destul de lentă. Dar să facem o imersiune completă pe piața imobiliară italiană pentru a descoperi potențialul său care ne-a permis să avem o creștere pozitivă.

În primul trimestru al anului trecut, piața italiană a suferit o retragere, cu o ușoară recuperare în cel de-al treilea. Sectorul de conducere? Locuința, care a permis o creștere a construcției (în ceea ce privește investițiile). Această situație inițială a fost inversată total la începutul anului, odată cu reînnoirea clădirii italiene și a moștenirii locuințelor. De fapt, au existat multe nevoi legate de reamenajarea teritorială, ceea ce a stimulat ambele sectoare. În termeni procentuale, vorbim despre o creștere cu 15% mai mult decât în aceeași perioadă a anului 2019.

Concentrându-ne în schimb atenția asupra tendinței investițiilor brute, creșterea nominală în sectorul imobiliar a fost de 7%, datorită și numeroaselor intervenții promovate de sectorul public. Administrațiile publice locale au asigurat o tendință pozitivă. Deja din primele nouă luni ale anului trecut, s-a înregistrat o creștere tendențială de 5,2% odată cu deschiderea de noi trupe de concurență publicate, destinate tocmai regenerării urbane și rezidențiale. Toate acestea au generat un flux pozitiv de investiții în sector, egal cu 25% mai mult decât în 2019.

Deși vorbim despre un profil expansiv, care permite ca perspectivele 2020-2021 să fie mai mult decât pozitive, ritmul comparativ cu 2019 este mai lent. Frânarea, astfel definită și verificată, va afecta toate sectoarele principalelor activități legate de sectorul imobiliar. Cu toate acestea, creșterea va fi de durată. Ca o garanție suplimentară în acest sens, recunoaștem, de asemenea, resursele publice puse la dispoziție în perioada 2016-2019 (așa-numitele fonduri alocate diferitelor administrații publice italiene pentru legea bugetară).

Principalele probleme care se revarsă în imobiliare din punct de vedere al finanțării și care vor garanta o creștere exponențială a sectorului, se referă la sustenabilitate, siguranța intervențiilor de întreținere și reamenajarea, în general, a celor mai vechi zone din zone care sunt cu siguranță mai potrivite pentru o cerere tot mai apăsător.

Cum va continua imobilul italian? Tendința va rămâne pozitivă sau se poate aștepta o schimbare? Pentru a răspunde la această întrebare, vă invităm pur și simplu să rămâneți actualizați pe portalul nostru!

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB