Ultimele știri din Irlanda: creșterea chiriilor

Irlanda vorbește clar. Sunt chiriile în poziția pol. Într-o lume înghițită în totalitate de urgența Coronavirus, Irlanda nu pare să vrea să oprească niciun tip de tendință imobiliară. Conform concluziilor ultimelor sondaje statistice, atât cererea cât și oferta par să fi crescut exponențial, dacă se face referire la contractele de închiriere.
Dar cum a ajuns la acest nivel? Să aflăm împreună citind cu atenție următoarele rânduri.

Presupunem că numărul de reclame (în general) a crescut cu 13% la nivel național. Dar este necesar să înțelegem care sunt dimensiunile fenomenului. În primul rând, este necesar să subliniem că majoritatea chiriilor sunt concentrate în zona Dublin. Vorbim despre 300 de anunțuri suplimentare față de anul trecut. Iar cererea este, de asemenea, concentrată în special în acest domeniu. Acest segment, segmentul de chirii, a crescut prin urmare cu 64% față de anul trecut, dacă luăm în considerare Dublin.

O creștere considerabilă, care pare să încurajeze o piață bogată de bază care nu este foarte deschisă către exterior. De fapt, Irlanda, așa cum am spus adesea, este renumită pentru deschiderea rară față de relațiile internaționale din punct de vedere imobiliar. Doar sectorul luxului, având în vedere prețurile standard deja ridicate, rămâne afectat constant de portofolii străini.

Dar ce este legat de creșterea numărului de proprietăți necesare pentru contractele de închiriere, chiar în zona centrală a țării?
Fără îndoială, prezența mai multor proprietăți disponibile pe piață este legată de prăbușirea puternică a turismului. Mai ales în zonele mai centrale, supuse unui interes turistic mai mare, au înregistrat o disponibilitate mai mare cu 150 de unități mai mult decât în aceeași perioadă a anului 2019. În ciuda scării de referință, aceasta este încă foarte limitată (considerând că piața din Dublin acoperă întregul cererea, are nevoie de o ofertă de aproximativ 1000 de case disponibile pe săptămână), această transformare poate schimba întreaga structură a pieței imobiliare.

Care este situația paradoxală? Deși există această enormă disponibilitate suplimentară de volume pe piață, necesitatea de a extinde oferta pentru o cerere în creștere zi de zi este urgentă. Sunt noi proiectele din conductă pentru a pregăti o nouă structură organizatorică pentru piața de închirieri irlandeză, care va rămâne probabil în stand-by datorită situației Coronavirus. (de fapt, în Irlanda, de mâine, va fi un blocaj).


În ceea ce privește prețurile, cele mai accesibile zone sunt cele periferice. Porneste de la minim 800 euro pana la acoperisuri maxime de peste 1200 euro.

Dar cum va evolua situația irlandeză? Nu putem da un anumit răspuns, dar, evident, o cifră este clară: imobilul irlandez nu se mai bazează pe vânzarea și achiziția de proprietăți, ci pe semnarea contractelor de închiriere. Dar, dacă doriți să aflați mai multe, trebuie doar să rămâneți actualizați pe portalul nostru!

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB