Suferința Chile: ultimele știri

Știm bine că întregul glob este pus la încercare. Într-o lume în care nevoia de revoluție este urgentă, nu toate națiunile sunt capabile să obțină aceleași rezultate. Astăzi, la Realigro, dorim să descriem cum se deplasează una dintre cele mai afectate piețe din punct de vedere imobiliar. Steaua incontestabilă a acestei coloane este națiunea chiliană.

Cu o istorie care datează din epoca precolumbiană, Chile se confruntă cu o situație cu adevărat dramatică. Care se luptă să dea semne de îmbunătățire. Motiv pentru care am decis să ne ocupăm de asta. Deci, dacă sunteți curioși, putem inaugura rubrica noastră astăzi.
Presupunem că istoria, și în acest caz, ne este utilă. La fel ca toate țările care au trăit ani și ani de dictatură, astăzi Chile se află într-o republică „nedumerită”. Cu puțină capacitate de adaptare la vremuri. Toate acestea, desigur, se revarsă și pe piața imobiliară.

Deci, să vedem cum se mișcă imobilele începând cu primul trimestru. Punctul culminant al pandemiei de coronavirus. Este de la sine înțeles că situația devastează întreaga economie. Prețul mediu al noilor apartamente din Greater Santiago a crescut cu doar 0,26% de la anul trecut până la primul trimestru al anului 2020. Dacă considerați că în aceeași perioadă dintre 2018 și 2019 creșterea a fost în loc de 9,98 %, în mod surprinzător cât de dramatic este evident.

Cererea și oferta scad, de asemenea. Este suficient să spunem că casele de vânzare nu cresc în termeni numerici și, mai mult, perioada de timp petrecută pe piață a ajuns chiar la 140 de zile. Un număr înspăimântător, care presupune o bule imobiliare la ușă. Mai mult, cererea, așa cum s-a menționat mai sus, pare să rămână statică. De asemenea, birocrația nu ajută. În primele patru luni ale anului 2020, numărul total de suprafețe pregătite pentru construcția de clădiri noi a scăzut cu 47%. Ceea ce înseamnă că și sectorul construcțiilor este în criză. Cu toate acestea, randamentele rămân moderate pentru chirii, cu o rată lunară de aproximativ 390 USD.

Cazul referitor la contractele de vânzare este diferit, din ce în ce mai puțin, cu un prag minim de 3.000 USD pe metru pătrat. În general, economia chiliană a scăzut cu 15%, iar Banca Centrală a Chile se așteaptă la o contracție și mai drastică. Pe scurt, situația pare a fi cu adevărat dramatică. Noi, la Realigro, vom continua misiunea noastră. Aceasta înseamnă a putea disemina cât mai multe informații despre piața imobiliară internațională. În fiecare zi, pe portalul nostru, veți găsi toate noutățile legate de această perioadă critică, care sperăm că se vor încheia cât mai curând posibil. În așteptarea unui final roz, vă îndemnăm să fiți la curent. Mereu aici, mereu pe Realigro!

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB