Prețurile prea mari: imobiliare germane cu risc de bule?

Termenul „bule imobiliare” se referă la o situație stagnantă, atât de gravă, încât nu este permisă nicio soluție imediată. Adesea apare atunci când piața imobiliară este saturată, fie din partea cererii, fie din partea ofertei. În ambele cazuri, aceasta este o problemă adesea complexă de gestionat. În ciuda pieței imobiliare europene, acum pare să se fi recuperat pe deplin din criză, cu toate acestea, observăm că același lucru nu se aplică și în Germania.

După zece ani de boom, prețurile cărămizii continuă să crească exponențial, atât de mult încât potențialii cumpărători sunt foarte îngrijorați. Prin urmare, este posibil ca bula să izbucnească încă din 2020, iar problema este că această tendință pare să continue neclintită.
Dar de când a început această problemă îngrijorătoare?

După cum se arată în principalele statistici, problema era deja evidentă în trimestrul al treilea al anului trecut. Cea mai vizibilă creștere a fost cea raportată la Hamburg. Și experții prezic creșteri suplimentare pentru acest an.

Dar să vedem în detaliu pentru a analiza această situație. Prețul apartamentelor, la un nivel procentual, a crescut cu 8%, ajungând la 2.040 de euro pe metru pătrat. Iar lucrul cu adevărat îngrijorător este că pentru al treilea an consecutiv apar aceste numere.
Dar asta nu este totul. În alte metropole precum Berlin, Munchen, Köln și Frankfurt, pragul a ajuns la 9%. (Întotdeauna în ceea ce privește condominii).

Acum să ne îndreptăm atenția către case. Din nou, prognozele anunță o creștere rapidă de 7%. Prin urmare, ar trebui să ajungă la 2.600 de euro pe metru pătrat. Și dacă aceste valori încep să vă îngrijoreze, gândiți-vă că în realitățile majore menționate mai sus, prețurile vor ajunge la 6.000 de euro pe metru pătrat. Exact mai mult decât dublul mediei germane. Este suficient să spunem că, în statele federale de est, este posibil să cumpărați o proprietate cu doar 1.500 de euro pe metru pătrat.

În plus, o altă problemă fundamentală este reprezentată de diferența abisală dintre prețurile aferente contractelor de închiriere și cele ale contractelor de achiziție. Pentru închiriere, prețurile au crescut cu 3,6%, ținând cont întotdeauna anul trecut. În ciuda acestui fapt, creditele ipotecare favorabile au încurajat „cursa cărămizii”.

În general, prețul imobilelor s-a dublat din 2008 până în 2018. Singurul element pozitiv a fost reprezentat de o regenerare reală a zonelor mai puțin locuite. De fapt, acesta din urmă, pentru a intra în economia imobiliară germană. De la 300.000 de apartamente, a trecut până la alte 75.000 de unități. În 2018, au fost confirmate aproximativ 700.000 de proiecte noi, care urmează să fie realizate în următorii cinci ani.

Deci cum va evolua piața imobiliară germană? Va izbucni bula de locuință? Se pare însă că prăbușirea este aproape. Dar acest lucru nu înseamnă că nu poate exista soluții alternative pentru a calma această creștere bruscă.

Pentru mai multe noutăți pe piața imobiliară, rămâneți la curent cu portalul nostru!

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB