Imobiliare elvețiene: riscuri psihologice

Elveția, care a fost întotdeauna recunoscută drept națiune neutră, a fost, de asemenea, afectată în această perioadă pandemică. Nu numai la nivel economic, ci mai ales în sectorul nostru, sectorul imobiliar. Inutil să spun, Coronavirus a afectat și Elveția ... dar cum? Care sunt dimensiunile acestei pandemii? Să aflăm împreună pe baza datelor disponibile.
În primul trimestru al anului 2020, criza Covid a avut un impact aproape nul asupra imobilelor. Este suficient să spunem că tranzacțiile planificate au fost completate complet și că prețurile proprietăților rezidențiale (ocupate) au scăzut ușor. Doar 0,43%. În primele săptămâni ale lunii aprilie, însă, factorul psihologic a jucat o glumă proastă.

Mulți potențiali investitori au făcut un pas înapoi înainte de a interacționa cu piața imobiliară. De fapt, este de așteptat un nivel mai mare de securitate, ceea ce poate permite o acțiune mai bine orientată și conștientă. Departe de dezechilibrele pieței.

În ce caracterizează acest risc psihologic? Pentru investitori, acestea sunt aspecte legate de doi factori principali:
- Cu scăderea prețurilor
- Pentru supraîncălzirea pieței

Și, deși este doar două variabile, se pare că piața imobiliară elvețiană este extrem de legată de aceste potențiale probleme critice.
Dar cum se va dezvolta imobiliare elvețiene în lunile următoare?

Există un plan, dar problemele post-recesiune nu asigură că acesta poate fi realizat pe deplin. Cu toate acestea, tranzacțiile de pe piață vor fi extrem de limitate. Într-o etapă ulterioară, se va dezvolta o deschidere mai mare.
Nu este surprinzător faptul că în Elveția a existat un blocaj rezultat nu atât din situația economică - financiară, cât și psihologică - socială. Într-o țară în care sistemul de reglementare, deși extrem de rigid, este unul dintre cele mai respectate din lume de cetățenie, se înțelege cum, absența stabilității, aduce în psihologia individului un sentiment de dezorientare și dezorientare.

Piața elvețiană a imobilelor este, de asemenea, printre cele mai variate. Dar știți, prețurile de bază sunt încă mai mari decât media europeană, cu un segment de lux cu adevărat exclusivist. Cu toate acestea, nu lipsesc investitorii care, conștienți de puterea imobilului elvețian, decid să-și verse economiile în acest sector. Fie pentru o simplă investiție pentru viitor, fie pentru a fi ei înșiși generatorii unei oferte care pot atrage clienții interesați.

În general, se speră ca acest blocaj să fie rezolvat cât mai curând posibil, permițând imobiliarelor elvețiene să recupereze acțiunile. În mod alternativ, dacă situația persistă, nu poate fi exclusă o stagnare a sectorului. O situație care nu este foarte clară, dar sperăm, poate evolua în cel mai bun mod.
Din păcate, la nivel mondial, asistăm la o criză fără precedent. Deci, nu este surprinzător faptul că chiar și o stare atât de puternică poate suferi o reacție.
Ceea ce este cert este că noi, la Realigro, vă vom continua să vă actualizăm pe portalul nostru.

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB