Muntele rusesc al prețurilor: situația mondială

După cum știți, ultimele noastre actualizări se referă în principal la modul în care piața imobiliară internațională se apără de urgența Covid. Astăzi, la Realigro am decis să vă informăm despre schimbarea bruscă a prețurilor, care afectează majoritatea orașelor importante. Așadar, iată o scurtă dar interesantă analiză despre subiectul menționat mai sus. Deci, dacă sunteți gata și dornici să aflați mai multe, vă putem inaugura mini-ghidul!
Presupunem că știrile sunt cele mai bune. De fapt, indicele global al prețurilor a scăzut îngrijorător, mai ales în ultimele luni. Consecințele acestui fapt au fost rata anuală de creștere a sectorului imobiliar, care a atins 3%. Cel mai mic înregistrat vreodată din istorie. Nu este surprinzător, desigur, faptul că portofoliul dedicat investițiilor imobiliare este în prezent gol. Semnele slăbirii performanței trebuie să fie atribuite insecurității generale care a produs instabilitatea cauzată de urgența Covid. În special, procentul raportat la numărul de orașe implicate în această tragică scădere a prețurilor a scăzut. A trecut de la 15% din metropole la 50%. Un decalaj considerabil, care pare să fi paralizat literalmente fiecare potențial client. Sectorul luxului este, de asemenea, îngrijorător. Spre deosebire de ceea ce a fost înregistrat la începutul pandemiei (vorbim despre perioada martie-mai 2020), segmentul de lux este acum amenințat și de criticile externe. Ce inseamna asta?

În principiu, există doi factori. Prima este o devalorizare înfricoșătoare sau o creștere excesivă a prețurilor proprietăților de referință. Opțiuni diametral opuse, dar cu același obiectiv. Asta înseamnă a crește piața. Al doilea, frica de a nu putea face o investiție sigură, din cauza cheltuielilor primare care, chiar și pentru o persoană extrem de înstărită, pot crește într-o perioadă de închidere totală. Analizând în detaliu clasamentul celor mai afectate orașe din lume, putem identifica în primul rând realitățile turcești, caracterizate printr-o ofertă foarte limitată și slăbirea Lirei turcești.

La aceasta se adaugă creșterea bruscă a populației din această țară, care a generat o dezorientare și un dezechilibru social, economic și de mediu. După aceasta, apar orașe europene, printre care Luxemburg se remarcă pozitiv. Este singura țară care a înregistrat o creștere de 14%. Orașele suedeze, pe de altă parte, care sunt renumite pentru că nu au suferit o blocadă formală, se caracterizează printr-o creștere, deși ușoară, a prețurilor și a veniturilor. A fost o mișcare câștigătoare să nu aplici blocaje? Conform datelor colectate, probabil da. Pe scurt, în general, situația critică este firul comun care unește fiecare națiune. Indiferent de politica și restricțiile guvernamentale mai mult sau mai puțin incisive pentru a face față situației de urgență globală. Ce se va întâmpla în lunile următoare rămâne o dilemă. Ca întotdeauna, la Realigro vom continua să vă ținem la curent cu posibilele repercusiuni pe piața imobiliară!

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB