Bulă evadată pentru China?

China a fost prima care a suferit de criza Covid-19. Dar și cel mai rapid de recuperat. Acesta este motivul pentru care, imediat după blocarea chineză, cărămida a devenit un adevărat refugiu pentru investitorii chinezi. Cu toate acestea, acest fenomen nu este lipsit de probleme și riscuri. În primul rând, ne amintim de prezența creditelor ipotecare care, pe termen lung, ar putea duce la datorii. Până la declanșarea unei bule de proprietate reală. Cu toate acestea, înainte de a merge atât de departe, noi, la Realigro, am decis să analizăm în detaliu situația.

În primul rând, pentru a înțelege care sunt dimensiunile acestui fenomen, raportăm următoarele date. Pe baza datelor statistice, a rezultat că deja în martie, în mai puțin de opt minute, 288 de apartamente au fost vândute online. Toate, fără ca cumpărătorii să poată vedea live structura. Un impact cu adevărat puternic, dacă luăm în considerare acest lucru, achiziția unei proprietăți ar trebui să fie nu numai bine gândită, o investiție de o importanță considerabilă. Atât economic, cât și social.

Dacă această situație s-a dezvăluit în blocarea completă, cu siguranță veți fi curioși să aflați care au fost noutățile despre tendințele din iunie. Ei bine, luna trecută, 9.000 de oameni au cumpărat o casă într-o singură zi. Toate acestea depunând un avans de aproximativ 142.000 USD (fiecare). O înregistrare reală, care ne permite să declarăm cu extremă certitudine matematică că luna respectivă s-a distins în istoria Chinei; tocmai pentru numărul de contracte de vânzare încheiate. Vrei să știi cât a fost investit în ansamblu? Cifra exagerată este de 1,4 trilioane de dolari! O situație care dă bine? Ei bine, nu toată lumea crede asta! Dacă blocarea pare acum o amintire îndepărtată, tot trebuie să te ocupi de realitate. Iar factorii care îi lasă pe experți perpleși sunt doi. Prima este dată de creșterea datoriei. Al doilea, creșterea valorii respective a proprietăților. Și dacă matematica nu este o opinie, înseamnă că, paradoxal, cei care decid acum să cumpere o proprietate vor intra automat în datorii mai mari. Și asta nu este totul.

Pe termen lung, o situație similară va duce la un rezultat și mai greu pentru piața imobiliară mondială. Așa-numita clasă de mijloc a investitorilor va dispărea. Pentru mulți, nu va mai exista posibilitatea de a cumpăra o casă, deoarece posibilitățile vor fi reduse și restricționate doar la un cerc mic.
Mai mult, dacă ne uităm la numere, riscul de bule nu pare să fie atât de nefondat. Vorbim despre un nivel de îndatorare în China, care corespunde cu 60%, comparativ cu PIB-ul național.
Cum va evolua situația ne va spune doar ora. Dar până atunci, ca întotdeauna, vă invităm să rămâneți la curent pe blogul nostru oficial!

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB