Croația postează Covid: își va reveni?

Toate privirile sunt acum asupra modului în care Covid a transformat radical piețele imobiliare internaționale. Într-o perioadă în care se părea că cumpărarea unei proprietăți era o investiție sigură, o criză pandemică era suficientă pentru a schimba tabelele. Am dat adesea o imagine de ansamblu asupra progresului cărămizii naționale și europene. Încercând să înțelegem unde merită să investim sau, în general, cum acest pas poate fi pozitiv pentru portofoliul nostru de interese.

Astăzi am decis să plasăm un caz singular sub privirea atentă a echipei noastre. Cel al unui pământ unic, minunat, dar care pare să fie în prezent în dificultate. Vorbim despre Croația. Să aflăm, așadar, împreună, cum se mișcă această țară, atât de invidiată pentru frumusețile sale naturaliste. Să începem cu datele din mai. În timpul așa-numitei faze 2, Croația nu a fost total implicată într-o urgență reală de sănătate incontrolabilă. De fapt, vorbim despre puțin peste două mii de cazuri, 80 de decese și 1500 de recuperări (din nou în luna mai). O situație aproximativ pozitivă în comparație cu multe alte realități europene care au fost protagoniștii acestei criticități a dimensiunilor biblice. Cu toate acestea, starea ideală în care puteți investi în imobiliare în liniște pare să se clatine. Contracararea a fost dată nu atât sectorului sănătății, cât și celui economic. Și proiecțiile cu siguranță nu augurează bine. Desigur, pentru că trebuie amintit că, în aceeași perioadă a anului trecut, Croația a fost calificată pentru al cincilea an consecutiv ca națiune în creștere. Ambele la nivel turistic, dar mai ales datorită sectorului imobiliar. Nu este surprinzător că acest pământ suferă foarte mult de această urgență de pandemie.

Conform celor declarate de președintele Asociației agențiilor imobiliare, Jutarnji List, în acest moment istoric, numai cei care sunt obligați să facă acest lucru vând în Croația. Ceea ce înseamnă că balonul imobiliar fantomatic ar putea fi la colț. Nu este vorba doar de scăderea prețurilor. Dar de un impas, incert, practic oprit. Mulți savanți experți din sector afirmă că, probabil, riscul balonului era deja prezent de ceva timp. Pur și simplu fusese „tamponat” de imensul val turistic care, desigur, a caracterizat întotdeauna această națiune. Și într-un moment în care sectorul turistic s-a dovedit, de asemenea, un factor necunoscut pentru economia națională, nu este surprinzător modul în care a apărut problema limitată la cărămida croată.

Spre deosebire de alte realități din apropiere, Croația a decis, prin urmare, să investească în lupta împotriva urgenței Covid (care nu sa dovedit a fi atât de împovărătoare în termeni numerici) în ceea ce privește protejarea economiei. Cum va evolua piața imobiliară? Bula temută va izbucni sau mai există o marjă de speranță pentru cărămida croată? Între timp, înainte de a avea noi știri de împărtășit împreună, vă invităm să fiți la curent cu portalul nostru!

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB