Egiptul în dificultate: așa arată cărămida

Întotdeauna o destinație populară pentru tinerii aventurieri, iubitorii de istorie și exotici, Egiptul a suferit un obstacol. Din același motiv care a blocat întregul glob: pandemia. Nu vom intra în detalii limitate la criza sănătății, deoarece aceasta nu este zona noastră. Dar vom analiza în detaliu care este situația actuală în ceea ce privește imobilul egiptean. Piața imobiliară care, spre deosebire de multe alte națiuni, a decis să acționeze independent. Și noi, la Realigro, nu am putut lăsa această nouă noutate să ne scape. Deci, am decis să vă împărtășim cu voi! Deci, dacă sunteți gata, putem începe!
Plecăm de la presupunerea că criza sănătății din Egipt este doar una dintre numeroasele probleme care afectează țara. Acesta este un ținut atât de minunat pe cât este de temut, în special de potențiali investitori, din cauza neliniștilor cauzate de diferite atacuri teroriste. Prin urmare, nu este surprinzător modul în care declinul din punct de vedere al interesului pentru acest teren din partea cumpărătorilor a fost semnificativ.

Deja anul trecut, în aceeași perioadă, au fost cu 17% mai puține contracte de închiriere și / sau imobiliare. Dar, spre deosebire de multe alte realități, care pentru a depăși criza au decis să scadă prețurile, Egiptul a urmat o linie complet independentă. Pentru a contracara problema pandemiei cu puternice repercusiuni în sistemul economic, Egiptul s-a gândit bine să crească semnificativ prețurile proprietăților.

Vorbim despre un + 35% deja văzut în martie, punctul culminant al pandemiei. De asemenea, trebuie amintit că, în prezent, restricțiile asupra imobilelor au fost abolite și, în ciuda tuturor, prețurile sunt încă ridicate. Într-un efort de a relansa atât turismul, cât și economia egipteană, președintele Abdel Fattah el-Sisi a ridicat restricții suplimentare, precum cele referitoare la restricțiile privind proprietatea străină în Egipt. În plus, același guvern, care face parte din proprietatea imobiliară egipteană ca principal proprietar al terenului din țară, a adoptat strategii de parteneriat public-privat. De ce, atunci, această ostilitate față de scăderea prețurilor într-o perioadă critică precum cea pe care o trăiește fiecare națiune din lume? Pentru a răspunde la această întrebare, trebuie să facem un pas înapoi.

Potrivit experților, economia egipteană a cunoscut o creștere exponențială în ultimii ani. În special, dacă analizăm istoria legată de cei patru ani anteriori 2020, vom vedea un + 6%. Toate datorită diferitelor reforme lansate de guvern pentru a încuraja redresarea economică. Deci, întrebarea apare spontan. Ar putea fi aceasta strategia câștigătoare pentru a evita o criză reală sau a fost cea a Egiptului doar noroc și în curând va exista o prăbușire a întregii structuri imobiliare? Pentru a afla mai multe despre acest subiect și despre multe alte subiecte, vă invităm să fiți la curent cu portalul nostru!

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB