China post Coronavirus: recuperare imobiliară

Conform rapoartelor principalelor mass-media naționale, se pare că China a depășit pe deplin situația de urgență Coronavirus. Ca întotdeauna, sectorul imobiliar reprezintă o reprezentare clară a bunăstării țării. Și niciodată ca de data aceasta, această propoziție nu ar fi putut fi mai potrivită. Astăzi, de fapt, am decis să raportăm principalele dinamici legate de imobilul chinez, după criză de Coronavirus. Deci, să încercăm să le înțelegem amănunțit.

Cifrele referitoare la vânzările de case înregistrate în China în ultimele săptămâni sunt clare! O recuperare reală după prăbușire, care dă bine. De fapt, vânzările, în timpul acestei grave situații de urgență, au scăzut cu 99,7%. Acestea sunt cifrele pentru perioada din prima zi în care a fost declarat statul pandemic din China, până în ultima zi în care a fost declarată sfârșitul acestei triste pagini a istoriei.

Un alt element care ne face să înțelegem cât de strâns este legat imobilul cu dinamica economică rămasă a unei țări date este următorul. Redeschiderea activităților comerciale, inaugurată după o lungă perioadă de restricții extreme, a crescut automat vânzările imobiliare.

Analizând principalele treizeci de piețe chineze, este posibil să observăm cum, în primele săptămâni ale lunii martie, tranzacțiile imobiliare (contracte de cumpărare și vânzare) au înregistrat o creștere de aproape nouă puncte procentuale, comparativ cu luna precedentă.

Deși situația este încă pozitivă, ea trebuie comparată cu restul piețelor concurente. În general, ceea ce așteaptă diferitele națiuni, în ceea ce privește bunurile imobiliare, nu pare să dea speranță deosebită. Economiștii din sector prognozează o agitație puternică. O modificare reală a soldurilor de piață dificil de gestionat.

Prin urmare, rămâne de văzut dacă situația chineză trebuie considerată total pozitivă sau doar parțial. Această recuperare este doar rezultatul unei renașteri momentane după o criză profundă, sau este de fapt demn de menționat în comparație cu alte state?

De fapt, celelalte piețe au cunoscut prăbușirea prețurilor, în mod similar cu cele chineze. Dar problema pentru imobiliare europene este dată de absența interesului real al investitorilor în abordarea pieței imobiliare. Prin urmare, situație diametral opusă, față de cea asiatică. Problema europeană și, prin urmare, puterea chineză, nu este atât absența unor oportunități bune de investiții. Dimpotrivă, problema constă tocmai în psihologia cumpărătorului. În Europa, precum și în America, unde situația de urgență este încă inițială, investițiile pe piața imobiliară nu par a fi de primă necesitate.

Cu toate acestea, într-o națiune, în care dorința de a recupera o perioadă de impas critică pare comună, este evident să se observe o atitudine mai proactivă.


Cum va evolua situația? Conform principalelor sondaje statistice, recuperarea chineză pare să aibă un drum în jos!

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB