O Elveție din ce în ce mai scumpă

Elveția a fost întotdeauna consacrată ca o țară neutră, dar și foarte scumpă. Să spunem pentru câțiva, având în vedere costul de viață ridicat, dar bine calibrat pe baza serviciilor excelente oferite. Dar într-o situație de haos general, Elveția pare să fie mai mult decât stabilă. Atât de mult încât, în loc să scadă prețurile proprietăților lor, le crește. Am văzut deja cum, în cursul anului 2020, au existat probleme considerabile în ceea ce privește capacitatea diferitelor economii de a rămâne active și, mai presus de toate, pe piață. Ei bine, se pare că Elveția nu a avut niciuna dintre aceste probleme. Acesta este motivul pentru care noi, la Realigro, am decis să analizăm situația care caracterizează această realitate. Deci, dacă sunteți gata, putem începe!

Conform statisticilor, Elveția este una dintre țările care a cunoscut cea mai mare creștere în ceea ce privește prețurile pieței imobiliare. O creștere de 60% față de 2019. O creștere care pare să vrea să continue în următoarele luni. Deși creșterea de două cifre se referă în principal la 76 de orașe. Ceea ce înseamnă doar 4% din total. Dar asta nu este tot. Deși acest procent pare atât de mic, merită remarcat saltul real înregistrat în principalele centre ale țării.

La fel ca cel de la Geneva, Zurich, Basel, Lausanne și Zug. Prin urmare, nu este surprinzător modul în care creșterea a fost înregistrată în cele mai exclusive realități de bază, spre deosebire de zona centrală a țării, care este mai puțin costisitoare. Să vedem prețurile în detaliu. Potrivit rapoartelor Băncii Internaționale, prețul mediu este de 15.000 de franci. Dar primul loc a fost pentru Gstaad, o fracțiune din municipiul Saanen, cu 19.800 de franci. În ceea ce privește tipul de locuință, interesul pentru casele tipic montane este în creștere.

Care, prin urmare, evocă pe deplin tradiția elvețiană. În acest caz, s-au remarcat zona Laax / Films, Zermatt și Verbier, Engelberg și Andermatt. Singura excepție neașteptată a fost cea referitoare la zona Ticino, care a înregistrat în schimb o prăbușire a prețurilor. Din nou, așa cum este raportat de același raport. În general, indiferent de dinamica legată de creșterea sau scăderea prețurilor, Elveția rămâne o destinație foarte populară pentru mulți care doresc să se mute. În ciuda acestui fapt, prețurile raportate la costul vieții impun un fel de barieră naturală pentru cei care nu dispun de resursele financiare adecvate pentru a-și putea permite un stil de viață mai mult decât confortabil. Nu se știe dacă, odată cu noul an, situația se va îmbunătăți sau se va agrava pentru potențialii investitori. Multe vor depinde, de asemenea, de urgența de sănătate și de modul în care Elveția încearcă să facă față acesteia.

De fapt, ne amintim că, în ciuda faptului că este o țară extrem de bogată, Elveția a asistat totuși la prăbușirea structurilor spitalicești. Din cauza lipsei de paturi din cauza pandemiei Covid-19. Dar dacă doriți să aflați mai multe, vă recomandăm să fiți la curent cu portalul nostru. În fiecare zi veți găsi cele mai recente știri despre imobiliare internaționale!

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB