Creșterea prețurilor: Germania la un nivel record

Se știe că piața imobiliară este extrem de susceptibilă la schimbările economice și sociale dintr-o națiune. De fapt, în ultimul an, ca dovadă a acestui fapt, în majoritatea capitalelor europene, prețurile proprietăților s-au prăbușit. Motivul este simplu. Lipsa posibilității potențialilor investitori de a vizualiza sau de a încheia cumpărarea unei proprietăți, i-a determinat pe proprietari să scadă prețurile de vânzare pentru astfel de proprietăți care urmează să fie cumpărate.

O încercare pe care am putea-o defini ca fiind disperată, menită să mențină economia națională. În coloana de astăzi, vom analiza un fenomen foarte particular care a afectat mai multe națiuni europene în perioada post-pandemică. Cea legată de creșterea prețurilor proprietăților. Protagonista de astăzi este Germania, o țară în care prețurile locuințelor au crescut cu aproape 10% pe o bază anuală deja în primul trimestru. O creștere mare, care confirmă tendința ascendentă, care a fost constantă de cel puțin un deceniu. Acum să vedem dacă se poate genera o bulă imobiliară în această țară, așa cum se tem mulți.

Prin urmare, în coloana de astăzi vom încerca să analizăm în detaliu care este situația actuală și cum poate evolua aceasta în următoarele luni. Deci, dacă sunteți gata și intrigați de subiect ... putem începe!

Într-un alt moment istoric, o creștere atât de semnificativă nu ar fi provocat aceeași revoltă pe care o primește în această perioadă. Cea înregistrată astăzi este cea mai mare revenire economică din ultimii 10 ani. Dar de ce nu s-a oprit Germania nici măcar în timpul unei pandemii care a pus în genunchi toate economiile internaționale?

Există diferite motive care justifică acest rezultat. În primul rând ne amintim cum Germania, prima economie europeană, are rate ale dobânzii foarte mici. Ne amintim și politica monetară expansivă a băncii centrale europene și nu în ultimul rând situația economică excelentă a țării. Dacă acesta era deja terenul fertil pentru a asigura o creștere constantă în ceea ce privește prețurile proprietăților în țară, trebuie luate în considerare și alte condiții suplimentare. În timpul urgenței pandemice, industria construcțiilor din Germania a suferit o reacție severă. Cauza ? În principal, lipsa de materii prime, cum ar fi oțelul, lemnul și materialele pentru izolare termică (fundamentală pentru acest sector).

Motiv pentru care creșterea prețurilor caselor preexistente a fost mai fiziologică. Dar asta nu este tot. De asemenea, trebuie luat în considerare faptul că guvernul a adoptat diverse manevre pentru a evita o criză economică. De exemplu, legea privind înghețarea chiriilor în capitala Berlin, despre care am vorbit într-una din coloanele noastre anterioare.

O situație destul de critică, care a văzut creșterea în continuare a prețurilor pieței ca fiind singura soluție. Munchen și Frankfurt sunt în vizorul experților din industrie, deoarece sunt singurele două orașe cu cel mai mare risc de bulă imobiliară din lume. Dar, potrivit băncii publice germane de reconstrucție KFW, nu există niciun motiv să ne alarmăm.

Nu știm cum va evolua această situație. Acesta este motivul pentru care nu putem oferi anumite prognoze. Dar, dacă doriți să aflați mai multe despre acest lucru și multe alte subiecte legate de piața imobiliară (și nu numai), trebuie doar să fiți la curent aici! Întotdeauna și numai pe Realigro!

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB