Elveția: o nouă bulă?

Covid a dat totul peste cap. De asemenea, imobiliare. În unele țări, echilibrul economic a fost total modificat (și nu numai).
Se știe că în diverse zone prețurile medii ale proprietăților s-au prăbușit, pentru a permite recircularea economiei. Cu toate acestea, în altele, acestea au explodat. În coloana de astăzi vom analiza o piață imobiliară foarte specială.

Se caracterizează prin prezența a numeroase proprietăți de lux și, în general, printr-o economie solidă și puternică. Vorbim despre Elveția. De ce majoritatea presei naționale se tem că ar putea exista o adevărată bulă imobiliară? Dacă sunteți și curioși să aflați mai multe, trebuie doar să rămâneți pe această pagină și să citiți rândurile următoare. Noua rubrică de la Realigro este pe cale să înceapă!

Să începem prin analiza datelor disponibile pentru noi. Indicele imobiliar calculat de UBS a crescut în al doilea trimestru al anului. A atins + 1,90 puncte. Deși poate părea o creștere minimă, în realitate rezultatul cântărește foarte mult asupra imobilelor naționale. Pericolul ?

Să ai prea multe proprietăți disponibile pe piață, dar să pierzi potențiali cumpărători interesați.
Dar care sunt principalele zone de risc cu bule? Următoarea clasificare poate fi făcută în virtutea riscurilor legate de această criză.
1. Principalele riscuri: definite ca prețurile locuințelor nu mai sunt în concordanță cu venitul gospodăriei și cu nivelul chiriilor. Se teme că s-ar putea manifesta în regiunile Zurich, Geneva și Basel;
2. Riscurile cauzate de supraîncălzire: atât de categorizate încât ar genera o creștere puternică a cererii și a prețurilor. Acest tip de risc ar include zonele menționate anterior.
3. Riscuri de lichiditate: acestea s-ar materializa atunci când s-ar crea o ofertă excesivă în raport cu cererea. Ceea ce înseamnă un lucru: incapacitatea de a vinde. Această criticitate ar cuprinde nouă regiuni elvețiene, dintre care patru în Ticino. Singura zonă exclusă: Bellinzonese.

Dar mai sunt multe. Un alt pericol îl reprezintă piața de închiriere. De fapt, contractele de leasing disponibile pe piață au înregistrat o scădere a prețurilor egală cu 3,2%. Acest lucru ar duce la eliminarea unei mari părți a potențialilor cumpărători și la transformarea acestora în subscriitori de contracte de leasing.

Cum va evolua această situație? Datele statistice referitoare la viitoarele prognoze imobiliare elvețiene nu sunt foarte liniștitoare. Într-adevăr, se pare că, dacă Elveția ar continua pe această linie, ar risca cu adevărat bula imobiliară de mult temută. Dar, dacă doriți să aflați mai multe despre acest lucru și despre multe alte subiecte legate de imobiliare și, mai presus de toate, dacă nici nu doriți să pierdeți cele mai recente știri despre acest sector, rămâneți la curent cu portalul nostru oficial.

De fapt, în fiecare zi vă vom oferi toate noutățile pentru a vă împărtăși modul în care evoluează imobiliare internaționale zi de zi. Și dumneavoastră, ați fost conștienți de acest mare risc care caracterizează una dintre cele mai stabile și mai puternice națiuni din întreaga Europă?

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB