Turbulențele din Singapore: o imobilie fluctuantă

Piața imobiliară internațională este în mod constant supusă stimulilor, mutațiilor de tot felul, șocurilor. Niciodată, ca în ultimii ani, mai ales de la începutul urgenței pandemice, nu a suferit un colaps masiv. Indiferent dacă este vorba despre o prăbușire a prețurilor sau de o prăbușire a interesului pe piață însuși de către potențiali investitori Cuvântul „colaps” a caracterizat cărămida internațională și continuă să o facă, în toate formele sale.

Piața de birouri, rezidențială, comercială, fără a uita sectorul luxului, de obicei străin de orice impact dramatic sau modă. Următoarele știri nu ar trebui să surprindă. Cu excepția unui detaliu neînsemnat. Ceea ce vom afla în scurt timp. Din titlu veți fi înțeles că protagonistul rubricii noastre este piața imobiliară din Singapore. Dar, în detaliu, cel referitor la segmentul locuințelor publice. Deci, dacă sunteți curioși să aflați mai multe și să înțelegeți de ce există o asemenea agitație ... putem începe!

Să începem cu un fapt. Locuințele sociale din Singapore joacă un rol crucial. De fapt, în acest stat asiatic, peste 80% din populația rezidentă locuiește în locuințe publice. Și, în ciuda faptului că sunt locuințe sociale, se pare că acest sector este pilotul economiei naționale. Într-adevăr, creșterea locuințelor sociale a fost surprinzătoare în ultimii ani. Mulțumită creșterii costului vieții în Singapore și inovațiilor locale continue. Ceea ce a dus, evident, la o creștere a valorii (și, prin urmare, a prețului) a proprietăților aflate deja pe piață.

Amintim, de asemenea, un alt element foarte important. Prezența multor posturi deschise, care acoperă fiecare tip de sector și nivel. De la hi-tech la sectorul sănătății. Pe scurt, pe scurt, Singapore a explodat! Dar atunci, într-un context atât de favorabil, într-o perioadă atât de dramatică pe care o trăiește întregul glob, de ce spun experții că sunt îngrijorați?

De la începutul anului, cererea de locuințe sociale a crescut dramatic, ducând la prăbușirea vânzărilor imobiliare pe piața „liberă”. Tot mai mulți oameni din Singapore se consideră „săraci”, având în vedere standardele foarte înalte pentru care este cunoscută această realitate.
Riscul temut este că conceptul de „casă” nepopulară poate dispărea treptat. Motiv pentru care, chiar și prețurile caselor aparținând locuințelor sociale încep să crească. Un fel de efect domino care îngrijorează foarte mult. Motiv pentru care, guvernul a decis să implementeze un plan regularizat prin introducerea unui fond pentru a încuraja cumpărarea de locuințe publice. Fondul în cauză este Fondul Central Provident.

Prin acest instrument economic, este posibil să deveniți proprietarii proprietății publice la 90%. În plus, proprietarii în cauză își vor putea revinde casele după doar 5 ani și cu achiziționarea completă a proprietății. Procedând astfel, rata profitului care rezultă din locuințele sociale va fi transferată către cea publică, generând o recirculare indusă și economică care nu ar trebui subestimată.
O măsură interesantă, care sperăm că va duce la rezultatele dorite. În timp ce așteptați să primiți informații noi, vă invităm să rămâneți mereu la curent cu portalul nostru!

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB