Risc cu bule? Cazul chinezesc

În ultimul an, China a fost, fără îndoială, protagonista incontestabilă pe scena internațională. Datorită urgenței Covid, care și-a avut epicentrul în orașul Wuhan, a doua cea mai mare economie din lume, a fost și continuă să fie în punctul de vedere al savanților. Dar nu numai în domeniul sănătății și științific. Dar și la nivel economic. O putere ca cea a Chinei riscă o bule pe piața imobiliară. De fapt, de ani de zile se teme de această frică. Dar urgența pandemiei nu a făcut altceva decât să accelereze ritmul. Dar cât de mult se poate materializa acest risc? Pentru a răspunde la aceste întrebări, am decis să creăm o mini coloană dedicată subiectului. Deci, dacă sunteți curioși să aflați mai multe, să începem!

Pentru cei care nu sunt experți în sector, balonul imobiliar înseamnă o creștere „nesustenabilă” a prețurilor locuințelor. Această creștere ar provoca, în majoritatea cazurilor, un colaps real al întregului sector economic de referință. În acest caz, desigur, imobiliare. Am văzut cum, inițial, riscul bulei imobiliare părea să fi scăpat aproape, când, în zonele cele mai afectate de urgență, casele de pe piață au fost literalmente vândute la prețuri avantajoase. Un pic pentru a permite o repornire economică rapidă. Puțin din cauza fricii de a plăti impozite lunare fixe într-o perioadă atât de critică și nesigură. De aici, însă, interesul pentru imobilele chineze de către portofoliile internaționale a crescut exponențial. Încurajat și de deschiderea de noi șantiere. Mărturie a numeroaselor și uriașelor ajutoare alocate de guvernul chinez pentru reînvierea economiei sale. Ei bine, acest meltin'pot a generat efectul clasic de „domino”.

Până la generarea unei situații total opuse. Odată ce piața inițială a fost reechilibrată, în câteva luni, prețurile caselor și clădirilor au explodat. Cu toate acestea, cu toate acestea, au avut loc noi reforme restrictive pentru a ajuta această situație. Există deja în China la nivel imobiliar. Într-adevăr, piața imobiliară chineză este pătrunsă de numeroase rigidități birocratice care fac dificilă o continuitate cu această tendință necontrolată.

Dar unii cercetători se tem că, în ciuda prezenței limitărilor legislative, izbucnirea bulei este sigură. În plus față de creșterea prețurilor, va provoca și o rată foarte mare a datoriei, precum și fenomene de speculații ilegale. De fapt, ne reamintim că, din păcate, în aceste cazuri, există întotdeauna un procent mic care, din cauza riscului de neplată, se îndreaptă spre ramificații ilegale.

În concluzie, deși există două ipoteze distincte și bine definite ale implicațiilor practice ale situației chineze, este necesar să așteptați înainte de a da un răspuns la întrebarea inițială. Cert este că a doua economie mondială nu va întârzia să dea răspunsuri, având în vedere viteza de acțiune care a caracterizat întotdeauna această țară. În așteptarea descoperirii rezultatelor acestui sondaj, vă recomandăm să fiți mereu la curent cu portalul nostru. În fiecare zi veți găsi o mulțime de știri despre imobiliare internaționale și cum evoluează întregul glob! Mereu aici, mereu cu Realigro!

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB