Prima casă în cânepă

Am vorbit deja despre modul în care casele prefabricate au devenit un nou trend pe piața imobiliară. Acest lucru este din diverse motive. Practic, mai întâi. În al doilea rând, posibilitatea de a adapta și modula spațiile în funcție de nevoile cuiva. Într-o perioadă ca cea pe care o trăim, prin urmare, nu au lipsit noile nevoi exprimate și nu de potențiali cumpărători. Dar ceea ce a apărut pe scena internațională a fost inovațiile introduse în sectorul nostru și în sectorul construcțiilor. Astăzi, de fapt, intenționăm să vă dezvăluim una dintre aceste noutăți foarte speciale care înnebunesc pe web. Acestea nu sunt păcăleli, ci noi metode de construcție axate pe durabilitate. Dar nu numai ... dacă sunteți curioși și titlul a anticipat deja cât de inovator va fi acest articol, ei bine, putem începe!

Așa cum se poate vedea din titlul articolului nostru, noutatea se află în materialul folosit pentru construirea de noi structuri prefabricate: cânepă! Nu toată lumea știe că în antichitate cânepa era adesea folosită pentru a construi clădiri. Dar nu numai. Chiar mai recent, acest material a fost exploatat pentru a face părți din panouri sau cărămizi. Dar din Olanda vine o nouă utilizare. Compania Dun Agro a creat pentru prima dată o casă prefabricată în întregime în cânepă. Un punct de cotitură remarcabil care pare a fi începutul unei noi ere în sectorul construcțiilor. Și imobiliare.

Dar să mergem în ordine și să încercăm să înțelegem cum puteți construi o casă în cânepă. În primul rând, să începem cu materialul în sine. Cânepa este o varietate de canabis deja utilizată pentru a construi alte produse, cum ar fi textile, alimente și biocombustibili. Nu conține THC, prin urmare, nu are efecte psihoactive. Combinat cu ciment, acesta rămâne solid după trei luni de uscare. Aceasta a fost de fapt perioada de timp necesară pentru a permite structurii construite în Olanda să se solidifice din toate punctele de vedere. Dar asta nu este tot. Casa în cauză a fost apoi transportată și plantată într-un loc total diferit de cel al construcției. Un factor foarte important care poate reprezenta o schimbare radicală în sectorul nostru. De fapt, această procedură poate fi repetată și poate permite, comparativ cu soluțiile de locuințe mai tradiționale, o reducere a costurilor de producție. Evident, potențialul acestui nou tip de construcție nu se oprește aici.

Luând întotdeauna în considerare aspectul ecologic, structurile de cânepă derivă din consumul unei părți minime de materiale, în comparație cu cele utilizate în general. În plus, cânepa însăși este capabilă să absoarbă CO2 în timpul procesului de uscare. Asigurând astfel un efect benefic asupra mediului înconjurător. De asemenea, ne amintim de capacitatea mare a izolației termice și acustice.
O adevărată revoluție, care cu siguranță va influența pozitiv întreaga proprietate imobiliară globală. Dar noi, la Realigro, cu siguranță nu ne vom opri aici. Vom continua să vă oferim știri despre sectorul nostru pe măsură ce acesta este în desfășurare, dar întotdeauna gata să primim știri, chiar și în momente la fel de dificile precum cel pe care îl trăim!

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB